ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τίμησε τον Βασίλη Σωτηρόπουλο!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:52:00 π.μ. | |
Εξώφυλλο εφημερίδας
Τον Βασίλη Σωτηρόπουλο,τίμησε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος,σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην παλαιά Βουλή, παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Αυτό αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο της καθημερινής εφημερίδας «ΑΡΓΟΛΙΔΑ».
Ειδικότερα στο δημοσίευμα αναφέρονται τα ακόλουθα:

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τίμησε για πρώτη φορά, την Παρασκευή 15-12-23 στηνΠαλαιά Βουλή, τέως προέδρους του και τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής, ΝικήταΚακλαμάνη, παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, και συγκεκριμένα τουυπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, της αναπληρώτριας υπουργού, Ειρήνης Αγαπηδάκη και τουυφυπουργού, Δημήτρη Βαρτζόπουλου.Στη συγκινησιακά φορτισμένη εκδήλωση, όπου την ιστορία του ΠΙΣ ανέλυσε ο καθηγητήςΙστορίας της Ιατρικής, Κωνσταντίνος Τρομπούκης, παρέστησαν μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ μεεπικεφαλής τον πρόεδρο, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων καιΕπιστημονικών Εταιρειών αλλά και μέλη των οικογενειών των προσώπων που τιμήθηκαν.

Τα βραβεία δόθηκαν στους εν ζωή τέως προέδρους, Εμμανουήλ Καλοκαιρινό και ΒασίληΣωτηρόπουλο και στους αείμνηστους, Μιχάλη Βλασταράκο, καθ. Ιωάννη Κρικέλη, Μιλτιάδη Σαμαρτζή και Δημήτριο Καραγκούνη.


Βραβείο παρέλαβε και ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος πραγματοποίησε μία εξαιρετική ομιλία, με προσωπικές αναφορές στην πορεία του στην Ιατρική και την Πολιτική, που καθήλωσε τους παριστάμενους. Τιμητικές προς το ιατρικό Σώμα ήταν εξάλλου οι ομιλίεςτων υπουργών και του υφυπουργού.

Με αφορμή το γεγονός αυτό,στην στήλη του στον «ΑΡΓΟΛΙΔΑ»,ο εκδότης της Χρήστος Καλαντζής έγραψε για τον κ.Σωτηρόπουλο:

EINAI η ύψιστη αναγνώριση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου,να τιμήσει τους Προέδρους του,ανάμεσα σε αυτούς τον Δικό μας Βασίλη Σωτηρόπουλο.Λαμπρή σταδιοδρομία στο λειτούργημα του ιατρού,εξίσου μεγάλη πορεία στον πολιτικό στίβο,με τεράστια προσφορά στον τόπο μας,του οποίου οι πολίτες τίμησαν με την ψήφο τους. Ο Βασίλης, “θυσίασε” θα λέγαμε μια λαμπρή πανεπιστημιακή καριέρα στην ιατρική, γιατί τον κέρδισε μεγάλη του αγάπη η πολιτική. Πάνω απ’όλα όμως σε όλα τα επίπεδα είναι ξεχωριστός.

ΑΥΤΕΣ οι γραμμές γράφονται με αφορμή την ύψιστη τιμή από τους συναδέλφους του ιατρούς.Η δική μου γνώμη για τον Σωτηρόπουλο, λόγω της οικογενειακής μας σχέσης, μπορεί να είναι υποκειμενική,αλλά συμβαίνει την ίδια άποψη να έχουν όλοι για εκείνον. Θυμάμαι αρχές της δεκαετίας του 1990,ήταν η βραδιά μετα τις επαναλαμβανόμενες εκλογές και την επικράτηση του Μητσοτάκη, στη Βουλή, βρέθηκα σε μια κουβέντα πολιτικών συντακτών με τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο.Του είπα ότι είμαι από την Αργολίδα κι εκείνος μου είπε με τη γνωστή του ευθύτητα: “Αγαπητέ μου πρέπει να είστε υπερήφανοι, διότι έχετε στείλει στη Βουλή,τον Βασίλη Σωτηρόπουλο,έναν από τους αξιοπρεπέστερους κοινοβουλευτικούς που έχω γνωρίσει”. Η αναγνώριση του πολύπειρου κορυφαίου του ΠΑΣΟΚ για τον Σωτηρόπουλο,ήταν στοιχείο που προσδιόριζε τον πολιτικό και άνθρωπο.

ΘΥΜΑΜΑΙ τη δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη: “Ο Βασίλης Σωτηρόπουλος είναι το διαμάντι της ιατρικής και της πολιτικής για αυτό ήταν και ο Πρόεδρός μας”, έλεγε με θαυμασμό ο συνάδελφός του.Πριν χρόνια, όταν αποφάσισε να είναι υποψήφιος νομάρχης,είχα μια κουβέντα με τον γνωστό γιατρό Παντελή Κοκκινόπουλο.Τον ρώτησα γιατί μιλούσε με τόσο θαυμασμό για τον γιατρό Σωτηρόπουλο. “Ο Βασίλης είναι μοναδικός”,μου είπε και συπλήρωσε: “Στο χειρουργείο που είχα την τύχη να τον ζήσω,θα στο πώ απλά, θυμίζει τον Ροναλντίνιο στο γήπεδο!!!”

ΘΥΜΑΜΑΙ πριν κάποια χρόνια,σε μια εκδήλωση,ανάμεσα σε εκείνους που τον χαιρετούσαν,τον πλησίασε μια ηλικιωμένη κυριά και του είπε: “Κύριε Βασίλη μου, σας είμαι πάντα ευγνώμων.Πριν πολλά χρόνια με χειρουργήσατε, με σώσατε”.Η απάντηση του Βασίλη ήταν καταπληκτική: “Τότε ήμουν νέος γι αυτό και σώθηκες...” και την αγκάλιασε.Αυτός είναι ο Βασίλης Σωτηρόπουλος,μέσα από τη δική μου ματιά. Βασίλη νάσαι πάντα καλά!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ