ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Διαιτητής εκκένωσε από φιλάθλους το γήπεδο χωρίς λόγο - Ανακοίνωση του ΑΟ Ερμιονίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:43:00 μ.μ. | |
Ανακοίνωση του ΑΟ Ερμιονίδας
Ως μέλη της διοίκησης του ΑΟ Ερμιονίδας, σεβόμενοι την πορεία και την ιστορία του συλλόγου μας στον χώρο του μπάσκετ, τους αθλητές, τους προπονητές, τους φιλάθλους μας και όσα πρεσβεύουμε ως αθλητικός οργανισμός στην κοινωνία, αναγκαζόμαστε να προβούμε σε δημόσια ανακοίνωση-καταγγελία για τη συμπεριφορά του κ. Φασόλη, ως πρώτος διαιτητής στην αναμέτρηση της ομάδας μας απέναντι στον Ποσειδώνα Λουτρακίου για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών ΕΣΚΑΚ.

Ο κ. Φασόλης παρουσίασε αλαζονική, δεν θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε ακόμα και επιθετική συμπεριφορά, τόσο πριν από την έναρξη του αγώνα, όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, με τον σύλλογό μας να φιλοξενεί υποδειγματικά την αποστολή των αντιπάλων μας, αλλά και τους διαιτητές. Ο κ. Φασόλης έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να διατάξει – όπως και έγινε – την εκκένωση των κερκίδων, στην αρχή του 4ου δεκάλεπτου, χωρίς να έχει δοθεί καμία αιτία γι’ αυτή την απόφασή του, διακόπτοντας το παιχνίδι, ακούγοντας απλά διαμαρτυρίες για ορισμένα από τα σφυρίγματά του. Ζήτησε, μάλιστα, και την – όπως ο ίδιος έγραψε στο φύλλο αγώνα – «προσέλευση της αστυνομίας στο γήπεδο για να φύγουν οι διαιτητές ασφαλείς»!!! Με αποτέλεσμα να βρεθούν, προς αρνητική έκπληξη όσων δεν γνώρισαν τι είχε συμβεί, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ στο κλειστό γήπεδο, χωρίς να υπάρχει λόγος για την παρουσία τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι άνθρωποι των δυο ομάδων ζήτησαν από τον κ. Φασόλη να ξεκινήσει η μεταξύ μας αναμέτρηση στις 19:10 αντί για τις 19:00, όπως είχε οριστεί, επειδή νωρίτερα, στο κλειστό της Ερμιόνης «Γεώργιος & Ευαγγελία Μπουρνάκη» διεξήχθη αγώνας για τη Β’ ΕΣΚΑΚ, παιχνίδι στο οποίο ήταν ο ίδιος διαιτητής, με αποτέλεσμα οι παίκτες να μπουν στο παρκέ στις 18:45. Ο ίδιος δεν έδειξε, μάλιστα, καμία διάθεση συζήτησης ή συνεννόησης για το συγκεκριμένο θέμα. Κάτι που έβαλε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παικτών, καθώς η προθέρμανσή τους δεν έγινε στον απαιτούμενο χρόνο. Πιστεύουμε ότι δε χρειάζεται να αναφερθούμε εκτενέστερα σε συμπεριφορές, εκτός και εάν αυτό μας ζητηθεί.

Ως ΑΟ Ερμιονίδας είμαστε στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΚ και προβαίνουμε στη συγκεκριμένη δήλωση-καταγγελία, μετά από επιτυχία στον συγκεκριμένο αγώνα. Δεν είναι σκοπός του συλλόγου μας η πρωτιά με κάθε κόστος ή η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από την άλλη, δε θα αφήσουμε, όμως, κανέναν, είτε έχοντας δόλο, είτε λόγω έλλειψης ικανοτήτων και όσων αναφέρουν οι κανονισμοί, να… παίξει με τον κόπο και τον ιδρώτα των παικτών μας και των προπονητών μας, με τα χρήματα που επενδύουμε σ’ αυτό που αγαπάμε και υπηρετούμε, με όσα πρεσβεύουμε ως αθλητικός οργανισμός στην κοινωνία μας. Δείχνοντας σεβασμό και στους φιλάθλους – ανάμεσα στους οποίους είναι και πολλά νέα παιδιά – που είναι κοντά μας, αγαπάνε το μπάσκετ και τον αθλητισμό, στηρίζουν την προσπάθειά μας, πληρώνοντας από το υστέρημά τους. Ως ΑΟ Ερμιονίδας απασχολούμε στις ακαδημίες πάνω από 90 παιδιά, με τα τμήματα τους να πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματά τους, γνωρίζοντας και τον παιδαγωγικό ρόλο που επιτελούμε. Πολλά από αυτά τα παιδιά παρακολουθούσαν, μάλιστα, δια ζώσης το συγκεκριμένο παιχνίδι και αναγκάστηκαν και αυτά να αποχωρήσουν από το γήπεδο.

 Ο ΑΟΕ πρωταγωνιστεί επί σειρά ετών στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΚ με συνεχόμενες ανόδους και συμμετοχές στη Γ’ Εθνική. Οι άνθρωποι της διοίκησής μας και γενικότερα του συλλόγου μας είναι οικογενειάρχες, ερασιτέχνες παράγοντες, συμβάλλοντας επί χρόνια στην ανάπτυξη του αθλητισμού και ειδικότερα του μπάσκετ, με σεβασμό προς όλους. Τους γνωρίζει όλος ο κόσμος του ερασιτεχνικού μπάσκετ, επενδύοντας χρήματα για πολλά χρόνια σ’ αυτό που αγαπάνε, προσφέροντας στον αθλητισμό.

Σκοπός αυτής της δήλωσης-διαμαρτυρίας μας είναι να βοηθήσουμε, έστω και λίγο, να ανέβει το επίπεδο του μπάσκετ που υπηρετούμε σε όλους τους τομείς. Και αυτό πρέπει να γίνεται από όλους και μέσα στο παρκέ. Αυτός είναι ο βασικός σκοπός του συλλόγου μας, αυτό το πράττουμε και φέτος, ακολουθώντας ένα νέο μοντέλο λειτουργίας, βάσει του οποίου η ομάδα μας αποτελείται στη συντριπτική πλειοψηφία της από νεαρά παιδιά και χωρίς καμία μετεγγραφή. Έτσι έχουμε φτάσει φέτος να κάνουμε αγωνιστικά πρωταθλητισμό με τη μέχρι τώρα πορεία μας, χωρίς αυτό να ήταν, όμως, πρωταρχικό ζητούμενο μας. Διατηρώντας ως ομάδα, μάλιστα, εξαιρετικές σχέσεις με όλους τους συλλόγους που είμαστε αντίπαλοι αγωνιστικά μόνο στα παρκέ.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ