ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Πρόστιμο σε ψητοπωλείο του Ναυπλίου γιατί πουλούσε κατεψυγμένο γύρο ως φρέσκο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:41:00 μ.μ. | | |
Γύρος
Το θέμα των κατεψυγμένων που πωλούνται χωρίς σχετική ενημέρωση προς τους καταναλωτές είναι συχνό φαινόμενο και πολλά πρόστιμα έχουν επιβληθεί το τελευταίο καιρό για αυτήν την παράβαση των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ σύμφωνα με τους οποίους «Ειδικά για τα τρόφιμα-γλυκά, θα πρέπει να υπάρχει η αντίστοιχη επισήμανση αν το πωλούμενο προϊόν είναι κατεψυγμένο».

Τελευταίο περιστατικό συνέβη στο Ναύπλιο σε ψητοπωλείο. Με απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, επεβλήθη στην επιχείρηση, χρηματικό πρόστιμο ύψους 500€. 

Οι επιθεωρητές τη Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας σε έλεγχο που έκαναν στην εν λόγω επιχείρηση διαπίστωσαν πως δεν υπήρχε η ένδειξη «κατεψυγμένο» » στον τιμοκατάλογο για το είδος «γύρο κοτόπουλο», κατά παράβαση της παρ. 3Β του άρθρου 71 της Υ.Α. 91354/17 «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)».

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου η περιφέρεια Αττικής είχε βεβαιώσει πρόστιμα σε εστιατόρια, για τον ίδιο λόγο, την ίδια ημέρα, στην ίδια οδό στο κέντρο της Αθήνας, για έλλειψη ενδείξεων “κατεψυγμένο” σε κατεψυγμένα προϊόντα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ