ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Εκπαιδευτικές επισκέψεις για τους αυριανούς Τουριστικούς Πράκτορες της Τουριστικής Σχολής Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:07:00 μ.μ. | |
Σπουδαστές
Ξεκίνησαν για το νέο έτος 2024 οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στο πλαίσιο του μαθήματος Ελληνικός Πολιτισμός για τους σπουδαστές-τριες της ειδικότητας Τουριστικό Πρακτορείο (Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τουρισμό).

Οι εκπαιδευόμενοι-νες μελλοντικοί Τουριστικοί Πράκτορες με συνοδεία των καθηγήτριών τους Μητρόπαπα Δήμητρα & Καραναγνώστη Αικατερίνη επισκέφθηκαν τον Ι. Ν. Αγίου Λουκά του Ιατρού στα Πυργιώτικα Ναυπλίου .
Οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν από τον Σεβασμιότατατο Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο ( ευχαριστούμε θερμά) στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό που διατηρεί και μουσειακό χώρο για την ζωή και το έργο του Αγ. Λουκά έχοντας υπηρετήσει με αυταπάρνηση το λαό του Θεού ως Αρχιεπίσκοπος και ιατρός. Το 1995 ανακηρύχθηκε Άγιος από την Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία. Να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός περιλαμβάνεται σε τουριστικούς οδηγούς ως σημαντικό σημείο Ορθόδοξης ιστορίας με άριστες κριτικές τόσο για τον Ναό όσο και για το μουσειακό χώρο με προσωπικά αντικείμενα του Αγίου ως Ιατρός και Αρχιεπίσκοπος.
Στην συνέχεια οι σπουδαστές συνοδεία των καθηγητριών τους επισκέφθηκαν την Εθνική πινακοθήκη παραρτήματος Ναύπλιο και ξεναγήθηκαν από την κα Καρακούρτη Λαμπρινή τη οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Το παράρτημα Ναυπλίου στεγάζεται σε θαυμάσιο νεοκλασικό κτίριο που παραχώρησε στην Ε.Π.Μ.Α.Σ. ο Δήμος Ναυπλίου με τη μεσολάβηση του Προέδρου του Δ.Σ. της Ε.Π.Μ.Α.Σ., επίτιμου Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και έγκριτου πολίτη του Ναυπλίου κ. Αποστόλου Μπότσου. Το κτίριο ανακαινίστηκε και εξοπλίστηκε μουσειολογικά με δαπάνες του Ιδρύματος “Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης”. Οι σπουδαστές μας είχαν την ευκαιρία να δουν και να γνωρίσουν μέσω της ξενάγησης από την κα Καρακούρτη σημαντικά εκθέματα από τον αγώνα του 1821 κ άλλα έργα από την Νεοελληνική Τέχνη.
Την εκπαιδευτική περίοδο 2023-2024 συνεχίζει να λειτουργεί για 5η χρονιά στην Τουριστική Σχολή η νέα ειδικότητα “Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τουρισμό”- Τεχνικός Τουριστικού γραφείου. Η ειδικότητα δημιουργεί στελέχη, πλήρως καταρτισμένα, στο τομέα των τουριστικών και ταξιδιωτικών υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, οι καταρτιζόμενοι εκπαιδεύονται στην οργάνωση και λειτουργία τουριστικού γραφείου, σε συστήματα λειτουργίας γραφείου ( front/ back office), στις αερομεταφορές, στη διαχείριση εισερχόμενου-εξερχόμενου τουρισμού και στους αεροπορικούς ναύλους στην έκδοση εισιτηρίων και στα ηλεκτρονικά συστήματα κρατήσεων.

Οι απόφοιτοι καταρτιζόμενοι αποκτούν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης, η οποία οδηγεί σε Πτυχίο Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου 5, κατόπιν συμμετοχής στις εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης και έχουν τα απαραίτητα εφόδια ώστε να απασχοληθούν σε όλο το φάσμα της τουριστικής και ταξιδιωτικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων τουριστικών γραφείων, τουριστικών οργανισμών, τουριστικών επιχειρήσεων, επιχειρήσεων οργάνωσης συνεδρίων και μεταφορικές επιχειρήσεις.

Για το ΙΕΚ Κων/νος Καχριμάνης - Δ/ντής
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ