ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Κάστρο Πιάδας: Ο ιστορικός χώρος της Ν. Επιδαύρου απέκτησε ένα ακόμα ισχυρό τοπόσημο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:06:00 μ.μ. | |
Κάστρο Πιάδας
Με μια λαμπρή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η απόδοση του κάστρου της Πιάδας (Νέας Επιδαύρου) στο κοινό.
Η Υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Διδασκάλου και η Έφορος Αρχαιοτήτων Αργολίδας κ. Παπαδημητρίου απέδωσαν το χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα ‘’ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014-2020’’ έργο, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου, δημιουργώντας έναν ακόμα προσεγμένο χώρο αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος στο Δήμο Επιδαύρου.
Από το 2013 περίπου ξεκίνησαν οι ενέργειες για την αναστήλωση του μνημείου, ενώ οι εργασίες ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2019 και ολοκληρώθηκαν πρόσφατα.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας με αυτεπιστασία εργάστηκε και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Ο ιστορικά φορτισμένος χώρος της Νέας Επιδαύρου και γενικότερα του Δήμου Επιδαύρου αποκτά ένα ακόμα ισχυρό τοπόσημο το οποίο προσκαλεί τον κόσμο να εξερευνήσει!
Η πολυετής ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών αλλά και του ίδιου του έργου μαρτυρά την εμπλοκή και τη βοήθεια διαχρονικά όλων των δημοτικών και Περιφερειακών αρχών και φυσικά το προσωπικό ενδιαφέρον του εκ Νέας Επιδαύρου καταγόμενου βουλευτή Γιάννη Ανδριανού αλλά και των υπολοίπων βουλευτών της 12ετους περιόδου που προηγήθηκε.

Η τιμητική παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας αποδεικνύει τη σπουδαιότητα του μνημείου και του έργου, το οποίο είναι χρέος μας πλέον να το διαφυλάξουμε και να το αξιοποιήσουμε σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα σημαντικά σημεία του τόπου μας.
Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος, ο Βουλευτής ΝΔ Αργολίδας κ. Ανδριανός, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας κ. Γαβρήλος, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Πουλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Μαντζούνης ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πτωχού, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Σιδέρης, οι Δήμαρχοι Άργους – Μυκηνών κ. Μαλτέζος και Ναυπλιέων κ. Ορφανός, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος κ. Γανώσης, ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Μπούνος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής σκηνής κ. Κουμεντάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Επιδαύρου κ. Παπαργύρης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί, τοπικοί σύμβουλοι, πολιτευτές, πρώην αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικοί φορείς, κάτοικοι και φίλοι της Νέας Επιδαύρου.

Τάσος Χρόνης
Δήμαρχος Επιδαύρου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ