ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Το Μητρώο των Αγροτών θα αναλάβουν τα Επιμελητήρια;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:34:00 μ.μ. | |
Αγρότης
Πρόταση στα Επιμελητήρια της χώρας να αναλάβουν τη διαχείριση του Μητρώου των Αγροτών, στο οποίο θα εγγράφονται όλοι επαγγελματίες αγρότες, απηύθυνε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η πρόταση συζητήθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (13/1) στην Καρδίτσα, υπό τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη με εκπροσώπους των Επιμελητηρίων της Θεσσαλίας και άλλων περιοχών της χώρας.

Η πρόταση αυτή σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου και λειτουργικού Μητρώου Αγροτών.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, η συνδρομή του κάθε αγρότη θα πληρώνεται άμεσα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, μέσω των ενισχύσεων που αντιστοιχεί στον καθέναν.

Όπως τονίζουν, με τον τρόπο αυτό, θα λυθεί το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης μιας βάσης δεδομένων για τον αριθμό των αγροτών που αναδείχθηκε και κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες και τη διαδικασία αποζημιώσεων.

Όπως έχει αναφερθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν, στα Αγροτικά Τμήματα των Επιμελητηρίων, θα μπορούν να εγγράφονται ως Μέλη οι παραγωγοί που είναι εγγεγραμμένοι στο ΓΕΜΗ, δηλαδή έχουν αναπτύξει μεταποιητική-επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε να θεωρούνται και ενεργά μέλη των Επιμελητηρίων.

Θετικά αξιολογούν αυτή την πρόταση του ΥΠΑΑΤ τα Επιμελητήρια, καθώς, μεταξύ άλλων, θα εισρεύσει στα ταμεία τους ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, το οποίο φυσικά και θα βγει από την τσέπη των αγροτών.

Τέλος, σημειώνουν ότι υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν, όπως το ύψος της συνδρομής, αλλά και ο τρόπος λειτουργίας του Μητρώου. Οι οριστικές αποφάσεις για το θέμα αναμένεται να ληφθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ