ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Άρχισε να "ανθίζει" η Λέσχη Ανάγνωσης που έλειπε από το Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:59:00 π.μ. | |
Φιλολογική εκδήλωση
Το ημερολόγιο έδειχνε… Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024…
Στην κατάμεστη από φίλους του πνεύματος αίθουσα πολιτισμού του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄ άρχισε να ανθίζει η ΄΄Λέσχη Ανάγνωσης΄΄… μια ΄΄Λέσχη΄΄ που έλειπε από την πόλη μας…

Ήταν όλοι εκεί… η Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας (ΕΣΛΑ) και ο Σύλλογος ΄΄Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ΄΄ μα, κυρίως, οι Ναυπλιείς, που έδειξαν την αγάπη τους και την ανάγκη λειτουργίας ενός κυττάρου πολιτισμού ανάγνωσης, συζήτησης, κατάθεσης της Τέχνης του Λόγου και της ερμηνείας λογοτεχνικών κειμένων…
Το καλωσόρισμα, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, ακολούθησε ομιλία του Προέδρου της ΕΣΛΑ, Γιάννη Ρούσσου, που έδωσε το στίγμα της λειτουργίας της Λέσχης Ανάγνωσης.

Στο βήμα ανέβηκε η συντονίστρια της Λέσχης Ανάγνωσης, Νάγια Γρίλλια, που ανέλυσε ΄΄αρχιτεκτονικά΄΄την μελλοντική πορεία του εγχειρήματος και της λειτουργίας του.

Με τον τίτλο ΄΄ΓΥΝΑΙΚΑ΄΄ θα κυλίσει το 2024… λογοτεχνήματα γραμμένα από γυναίκες (και όχι μόνον) συγγραφείς… με πρωταγωνίστριες τις γυναίκες… αριστουργήματα της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας θα διαβαστούν και θα αναλυθούν μέσα από την προσωπική ματιά των ανθρώπων που θα συμμετέχουν στις μηνιαίες εκδηλώσεις.
Το εναρκτήριο λάκτισμα θα δώσει ΄΄Η Φόνισσα΄΄ του Παπαδιαμάντη. Τα επόμενα λογοτεχνήματα που θα συζητηθούν, θα είναι κείμενα που θα επιλέγουν οι συμμετέχοντες στην Λέσχη.

Ένα μικρό δείγμα ανάγνωσης έδωσε η φίλη φιλόλογος Θεοδοσία Πενταρβάνη - Υφαντή, που απέδωσε απόσπασμα από την ΄΄Φόνισσα΄΄ με την μουσική συνοδεία στο πιάνο του μαέστρου, αρχιμουσικού και συνθέτη Θεοδόση Αντωνιάδη.

Μικρή (ή μεγάλη;;;) και η συμβολή του Θεοδόση Καραμάνου στην δημιουργία ενός ζώντος βιβλιο-video.

Μαγική η βραδιά… η αυλαία μόλις άνοιξε… το ΄΄σκηνικό΄΄ σας καλωσορίζει…

Θ. Σ. Σπαντιδέας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ