ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Άργος: "Ο ιστορικός πυρήνας της αργειακής μυθολογίας" ξετυλίγεται στο "Δαναό"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:24:00 μ.μ. | |
Πρόσκληση
Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 6. 30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Αργείων «Ο ΔΑΝΑΟΣ» ο συμπολίτης μας φιλόλογος / συγγραφέας κ. ΑΛΕΞΗΣ ΤΟΤΣΙΚΑΣ θα αναφερθεί στο ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα: «Ο ιστορικός πυρήνας της αργειακής μυθολογίας»

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

Από το Δ.Σ.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΙΛΗΤΗ :

Ο κ. Αλέξης Τότσικας γεννήθηκε στο Βρούστι Αργολίδας, αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αρρένων Άργους και πήρε πτυχίο κλασσικής φιλολογίας από τη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Από το 1976 εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση στο Άργος, ενώ έχει διδάξει και στη Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΣΕΛΜΕ) της Τρίπολης.

Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κέντρο «Αυτενεργώ» στο Άργος και διευθύνει τα ομώνυμα εκπαιδευτήρια.

Έχει εκδώσει περισσότερα από 30 βιβλία στο χώρο του σχολικού βιβλίου, τα οποία εξέδωσαν κορυφαίοι εκδοτικοί οίκοι της Αθήνας και κυκλοφορούν σ΄ ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ τα τελευταία χρόνια περισσότερα από 10 βιβλία γενικού ή τοπικού ενδιαφέροντος.

Ιδιαίτερα ασχολείται με τη Λαογραφία και την Τοπική Ιστορία και έχει δημοσιεύσει σειρά σχετικών άρθρων, ενδιαφέρουσες μελέτες και μονογραφίες στην Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη Ιστορίας και Πολιτισμού και σειρά άρθρων για επίκαιρα θέματα σε τοπικές εφημερίδες.

Έχει πραγματοποιήσει πολλές ομιλίες με ειδικά ή γενικότερου ενδιαφέροντος θέματα.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ