ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Με επιτυχία η εκδήλωση του 1ου ΕΠΑΛ Άργους: «Η κοινωνία των εφήβων στον 21ο αιώνα»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:53:00 μ.μ. | |
Σχολικό συγκρότημα
Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» στο Άργος, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα που διοργάνωσαν το Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Άργους και το Εργαστηριακό Κέντρο Άργους, με θέμα: «Η κοινωνία των εφήβων στον 21ο αιώνα».

Συνδιοργανωτής της ημερίδας ήταν η Περιφέρεια Πελοποννήσου – Τμήμα Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας &Υποστήριξης της Εκπαίδευσης, Πολιτισμού& Αθλητισμού Π.Ε. Αργολίδας – και με την υποστήριξη του Δήμου Άργους-Μηκυνών, Αντιδημαρχία Πολιτισμού.

Ομιλητές της ημερίδας ήταν

· Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας, κ.κ. Νεκτάριος.

· Η κυρία Ζακοπούλου Βικτωρία, Ψυχολόγος- Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

· Ο κύριος Κόνδης Γεώργιος, Κοινωνιολόγος- Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών.

· Η κυρία Ταγκαλάκη Αικατερίνη, Σύμβουλος Παιδαγωγικής ευθύνης Π.ΕΠΑ.Λ. Άργους.

· Η κυρία Μπαβέλα Αγγελική, Ψυχολόγος- Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «Ελπίδα Ζωής».

· Η κυρία Λεμπέση Μαρία, αναπτυξιακή Ψυχολόγος.

· Η κυρία Παπαγεωργίου Ελένη, Ψυχολόγος Π.ΕΠΑ.Λ. Άργους.

Αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν στο νομικό πλαίσιο και στους θεσμούς που διέπουν και ενισχύουν τις σχέσεις μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Τέθηκαν προβληματισμοί και αναζητήθηκαν λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι. Ακούστηκαν προτάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων κοινωνικού αποκλεισμού και βίας. Οι παρευρισκόμενοι – γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές – είχαμε την ξεχωριστή ευκαιρία μιας σημαντικής επιμόρφωσης σε θέματα που μας απασχολούν όλους.

Επίσημη προσκεκλημένη της ημερίδας η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κυρία Σοφία Ζαχαράκη. Στην ομιλία της επισήμανε τον ρόλο της πολιτείας στην υποστήριξη των εφήβων, της οικογένειας αλλά και των εκπαιδευτικών.

Ο Διευθυντής του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ. Άργους κύριος Νίκος Τσιπιανίτης απένειμε τιμητική πλακέτα στον συνταξιούχο εκπαιδευτικό κύριο Ζαχαράκη Ηλία για την μακρόχρονη προσφορά του στην επαγγελματική εκπαίδευση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

· ο Βουλευτής Αργολίδας κος Ανδριανός Ι.,

· ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια βίου Μάθησης & Αθλητισμού κος Σιδέρης Β.,

· ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κος Γιάννης Μαλτέζος,

· ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κος Μπουλούκος Π.,

· ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νέων κος Δαμάλας Σ.,

· η Πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών Δήμου Ναυπλιέων κα Παναγιωτακοπούλου Αγγ.,

· ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ναυπλίου κος Βασιλόπουλος Θ.

· Η Αστυνόμος, Υποδιοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Άργους – Μυκηνών κυρία Σωφρονιάδου Καλλιόπη.

Την εκπαιδευτική κοινότητα εκπροσώπησαν ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Αργολίδας κος Πολύδωρος Β., ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων κος Γιατράκος Ι, Διευθυντές σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικοί.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Σιδέρη Βασίλειο για την υποστήριξή του στη συνδιοργάνωση της ημερίδας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ευχαριστούμε επίσης προσωπικά τον κύριο Μπουλούκο Παναγιώτη για την παραχώρηση της αίθουσας από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους επαγγελματίες που μας παρείχαν άριστες υπηρεσίες υλικοτεχνικής υποστήριξης και φιλοξενίας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ