ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

1ο Λύκειο Ναυπλίου: "Όταν η Βία και ο εκφοβισμός χτυπούν την πόρτα του σχολείου"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:12:00 π.μ. | |
Σχολική τάξη
Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου και την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκαν βραχείες παρεμβάσεις για τους μαθητές όλων των τμημάτων της Α Λυκείου του σχολείου μας, με θέμα: «Όταν η βία και ο εκφοβισμός χτυπούν την πόρτα του σχολείου».

Οι παρεμβάσεις αποτελούν μέρος της γενικότερης δράσης που οργανώνει φέτος το σχολείο μας με τίτλο: «Ας γίνουμε όλοι μια ομάδα», με σκοπό την πρόληψη και ευαισθητοποίηση κατά της βίας και του σχολικού εκφοβισμού.
Η κάθε παρέμβαση είχε διάρκεια δύο μαθητικών ωρών και συντονίστηκε από τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας «Ελπίδα Ζωής» σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, κυρία Ιωάννα Καββεζού (Κοινωνική Λειτουργός) και Δέσποινα Μάρκου (Κοινωνική Λειτουργός).
Οι μαθητές μέσα από βιωματικές δραστηριότητες όπως εργασία σε μικρές ομάδες, ιστορίες και ζωγραφική, μίλησαν για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, τα χαρακτηριστικά των εμπλεκομένων, τις επιπτώσεις του φαινομένου, και αναζήτησαν τρόπους διαχείρισης και αντιμετώπισης. Κατανόησαν την σημασία του να μιλάμε για αυτό που συμβαίνει ακόμα κι αν δεν αφορά άμεσα εμάς.

Η Διευθύντρια

Νικολέττα Ματσιμάνη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ