ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Δράσεις του 1ου Λυκείου Ναυπλίου για το προγραμμα «Σχολεία - Πρέσβεις Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:52:00 π.μ. | |
Μαθητές
Ο Ιανουάριος ήταν ένας γεμάτος μήνας για τους υποψήφιους senior και junior ambassandors του σχολείου μας. Οργάνωσαν δράση για το περιβάλλον αλλά και συμμετείχαν σε μια σειρά από webinars σε συνεργασία με άλλα σχολεία του προγράμματος EPAS μετά από πρόσκληση στο πλαίσιο της κοινότητας mazi.eu
Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν μετά από πρόσκληση του 1ου ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου (σχολείο που συμμετέχει επίσης στο πρόγραμμα EPAS) στη συζήτηση με την κα Κόντοβα για τη συμπερίληψη και τα άτομα με αναπηρία στις 8/1/24.
Στις 26/1/24 υποδέχτηκαν την εκπρόσωπο του EDPeloponnisos κα Μπαμπανικολού η οποία τους ενημέρωσε για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Οι υποψήφιοι πρέσβεις είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη στρατηγική προτεραιότητα της Ε.Ε, για την κλιματική αλλαγή και να κατανοήσουν έννοιες όπως το ανθρακικό αποτύπωμα, η βιωσιμότητα, η βιοποικιλότητα και η κυκλική οικονομία και το δίκτυο Natura. Ενημερώθηκαν για τις καμπάνιες "Τρία δισεκατομμύρια δέντρα επιπλέον έως το 2030" και "Επαναφορά της Τάσης". Τη διαδραστική αυτή παρουσίαση παρακολούθησαν ως προσκεκλημένοι και εκπρόσωποι της ομάδας EPAS του 2ου ΓΕΛ Ναυπλίου στο πλαίσιο της κοινότητας mazi.eu .

Στις 29/1/24 παρακολούθησαν τον ευρωβουλευτή και δημοσιογράφο κ. Αρβανίτη στην συζήτηση του 1ου ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου για τις Ευρωεκλογές του 2024, τη Δημοκρατία, το ευρωκοινοβούλιο και τον πόλεμο στην Παλαιστίνη, μαζί με άλλα σχολεία του δικτύου EPAS στο πλαίσιο της κοινότητας mazi.eu 
Στις 31/1/24 παρακολούθησαν webmeeting στη γαλλική γλώσσα, τον Γάλλο ευρωβουλευτή Pascal Canfin και εκπροσώπους από το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Γαλλία, για τις Ευρωεκλογές και τον ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου.

Η ομάδα των senior και junior ambassandors του 1ου ΓΕΛ ΝΑΥΠΛΊΟΥ





ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ