ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Απεργία στις 28 Φλεβάρη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:50:00 π.μ. | |
Απεργία στις 28 Φλεβάρη
Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Πολλές φορές χρησιμοποιούμε τους όρους εργασιακή ζούγκλα και σύγχρονη δουλεία για να υπερτονίσουμε μια εξοργιστική κατάσταση που κυριαρχεί στους χώρους δουλειάς. Και δυστυχώς η λεγόμενη εργασιακή ζούγκλα δεν είναι μια λεκτική υπερβολή. 

Οι όροι σκλαβιάς που αποτυπώνονται σε κανονισμούς εργασίας και σε ατομικές συμβάσεις είναι ο κανόνας.

Είναι συμβάσεις που αναγκάζονται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι προκειμένου να έχουν μια θέση εργασίας και ένα εισόδημα. Η κατάσταση στον κλάδο του εμπορίου είναι ένα απέραντο χάος στο οποίο ευδοκιμούν όλες οι εργασιακές σχέσεις της γαλέρας. Από τις συμβάσεις της μιας μέρας ως και το νέο εργασιακό φρούτο των μηδενικών ωρών, από τις συμβάσεις των γιορτών, τα 4ωρα και τα 6ωρα που κατακλύζουν τον κλάδο, την εργασία όποτε, όπου και όπως θέλουν οι επιχειρήσεις.
Ως εμποροϋπάλληλοι και εργαζόμενοι, ειδικά στα σούπερ μάρκετ, βιώνουμε την εντατικοποίηση της εργασίας, την καταπάτηση του ωραρίου, δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα απολύτως αναγκαία για εμάς και τις οικογένειες μας, αφού το μεγάλο κύμα της ακρίβειας «καταβροχθίζει» το μισθό σε λίγες μόνο μέρες.

Σε συνθήκες ακρίβειας που στενάζει η κάθε οικογένεια με τις τιμές σε βασικά προϊόντα να έχουν πάρει φωτιά, τα κέρδη των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ και όχι μόνο, εκτοξεύτηκαν. Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στην Ελλάδα τον Ιανουάριο έφτασε το 7,1%, πάνω από ένας στους δύο καταναλωτές δηλώνει πως έχει περιορίσει τις αγορές σε προϊόντα που σχετίζονται με τη σίτιση.

Είναι λοιπόν ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση όταν οι 5 μεγαλύτερες αλυσίδες supermarkets το 2023 ξεπερνούν τα 11δις ευρώ τζίρο! Ο Σκλαβενίτης άγγιξε τα 5 δις ευρώ, ο ΑΒ τα 2 δις, το my market το 1,58 δις, ο Μασούτης το 1,076 δις, ο Κρητικός τα 620 εκατ. Οι πωλήσεις του JUMBO ξεπέρασαν το 1δις.

Συνάδελφοι,

σήμερα είναι ακόμα πιο άμεσο, ακόμα πιο επίκαιρο το αίτημα για υπογραφή κλαδικής σύμβασης στο εμπόριο με αυξήσεις, κλαδικής σύμβασης που πέρα από το μισθολογικό θα βάζει φρένο και στην πλήρη ασυδοσία της εργοδοσίας στους όρους δουλειάς και στο ωράριο.

Χρειάζεται και θα το κάνουμε! Θα παλέψουμε εδώ και τώρα και με κάθε τρόπο για υπογραφή κλαδικής σύμβασης και για επιχειρησιακές συμβάσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας και όχι στην επέκταση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ στις 28 Φλεβάρη, η απεργία που βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες μας διεκδικώντας εδώ και τώρα αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων μπροστά στα κύματα της ακρίβειας, είναι μια μάχη που οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι μπορούν να βγουν μπροστά και να την κάνουν δική τους υπόθεση.
Να μην το βάλουμε κάτω μπροστά στις όποιες δυσκολίες. Συλλογικά, μαζί με το σωματείο μας θα παλέψουμε για ότι δικαιούμαστε! ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε από Κυβερνήσεις και εργοδοσία, δυναμώνουμε την οργάνωση και τον αγώνα μας!

Η οργή και η αγανάκτηση όλων των εργαζομένων και του λαού για την ακρίβεια, για τους μισθούς που δε φτάνουν, για την έλλειψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για τα εργοδοτικά και κυβερνητικά εγκλήματα, πρέπει να γίνουν οργανωμένος αγώνας!

Με το σύνθημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» δίνουμε το παρόν στους αγώνες που έρχονται, στους αγώνες των αγροτών για την προστασία του εισοδήματος τους, με τους φοιτητές και τους μαθητές ενάντια στο νομοσχέδιο που υποβιβάζει μορφωτικά και επαγγελματικά δικαιώματα, τιμάμε αγωνιστικά τον έναν χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη ενώνοντας τη φωνή μας με τους συγγενείς των νεκρών, τους συμφοιτητές τους, όλο τον εργαζόμενο λαό ώστε αυτό το έγκλημα να μην συγκαλυφθεί.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της Απεργίας στις 28 Φλεβάρη,

για τη μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζόμενων.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ 10:30 π.μ.

ΠΛ. ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ - ΑΡΓΟΣ



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ