ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Μια ανθρώπινη αλυσίδα για το περιβάλλον από το 2ο Λύκειο Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:04:00 π.μ. | |
Μαθητές
Το 2ο ΓΕΛ Ναυπλίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, EPAS», διοργάνωσε την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σχετικά με το θέμα της ανακύκλωσης και τη σημασία της στην προστασία του περιβάλλοντος.
 Με πρωτοβουλία των μελών της ομάδας EPAS, oι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου δημιούργησαν μια ανθρώπινη αλυσίδα από το σχολείο μέχρι τον πολυχώρο της ανταποδοτικής ανακύκλωσης συσκευασιών στο λιμάνι της πόλης μας και μετέφεραν πλαστικά μπουκάλια προκειμένου να τα ανακυκλώσουν.
Τους μαθητές – πρέσβεις υποδέχτηκε η αντιδήμαρχος καθαριότητας και Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνα Καραγιάννη, τους ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του Δήμου Ναυπλιέων σχετικά με την ανακύκλωση και συζήτησε μαζί τους τρόπους συνεργασίας με το σχολείο μας στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος.

Στη συνέχεια τα παιδιά συνομίλησαν με τον υπεύθυνο της εταιρείας «Ανταποδοτική ανακύκλωση συσκευασιών» στο Ναύπλιο και ενημερώθηκαν σχετικά με τη δραστηριότητά της. Πρόκειται για έναν φορέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που χρηματοδοτείται από τα ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ και διαθέτει εγκαταστάσεις στις οποίες ανακυκλώνονται συσκευασίες από πλαστικό, αλουμίνιο και γυαλί. 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του προγράμματος εντυπωσιάστηκαν από τη μεγάλη συμμετοχή των δημοτών που έχει ως αποτέλεσμα να ανακυκλώνονται καθημερινά περίπου 40.000 μπουκάλια.
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας για 2η χρονιά, έχει ως στόχο την απόκτηση γνώσεων για τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό, για τους στόχους, τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με τις βασικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ποικίλα θέματα, μεταξύ των οποίων και το περιβάλλον. 
Η βιωματική καλλιέργεια στους μαθητές μας της σημασίας της ανακύκλωσης μπορεί να αναδείξει τη συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαιτέρως το Λιμενικό Σώμα για τη συνδρομή του στην ομαλή διεξαγωγή της δράσης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ