ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Ενημερωτική δράση στο 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου: “Ο Ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη των εξαρτήσεων”

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:32:00 π.μ. | |
“Ο Ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη των εξαρτήσεων”
Ο Διευθυντής, και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου  σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, διοργανώνουν δίωρη ενημερωτική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους γονείς των μαθητών του σχολείου μας με θέμα: “Ο Ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη των εξαρτήσεων”.


“Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ”
σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ – ΟΞΥΓΟΝΟ Ναυπλίου
την Δευτέρα, 19/2/2024 και ώρα 17:30-19:30 στον πολυχώρο του Σχολείου

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης στο 2ο Γυμνάσιου Ναυπλίου θα είναι η ενημέρωση αναφορικά με την πρόληψη των εξαρτήσεων, αλλά και ο ρόλος της οικογένειας σε αυτό. 

Θα γίνει αναφορά στην έννοια της εξάρτησης και στα στάδιά της, στους παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτήν, αλλά και στα στάδια εξόδου από την εξάρτηση. 

Ακόμα, θα επισημανθούν οι επιβαρυντικοί παράγοντες σε σχέση με την εξάρτηση, αλλά και στους προστατευτικούς παράγοντες τόσο του ίδιου του ατόμου, όσο της οικογένειας και του σχολείου. Επίσης, θα αναφερθούν τα προειδοποιητικά σημάδια χρήσης ουσιών σε εφήβους.

Μετά το τέλος της παρουσίασης, θα γίνει συζήτηση.

Η οικογένεια έχει τη δύναμη και την ευθύνη να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά και να παίξει καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη της εξάρτησης και της υιοθέτησης ενός υγιούς τρόπου ζωής.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ