ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Πρόκριση δυο ομάδων μαθητών του 2ου Λυκείου Ναυπλίου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:44:00 μ.μ. | |
7ος Διαγωνισμός Στατιστικής
Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι και οι δύο ομάδες του σχολείου του 2ου Λυκείου Ναυπλίου βρίσκονται ανάμεσα στις 35 ομάδες από 14 Λύκεια στην Ελλάδα που προκρίθηκαν για τη συνέχεια του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Στατιστικής.

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας που συμμετέχουν στις ομάδες ΘΑΛΗΣ και ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ καθώς και στην μαθηματικό του σχολείου μας Ελένη Μηλιώτη που ενθαρύνει και επιβλέπει τη προσπάθεια των παιδιών.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την «Ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα», διοργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά τον «Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική», από τον Οκτώβριο 2023 έως και τον Μάρτιο 2024.

Ο «7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός στη Στατιστική» απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Χώρας και αποσκοπεί στη γνωριμία τους με τις αρχές της στατιστικής επιστήμης και τον τρόπο παραγωγής των επίσημων στατιστικών. Παράλληλα δίνει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να αναπτύξουν την ικανότητα ανάγνωσης, κατανόησης, αξιοποίησης και επικοινωνίας των δεδομένων απέναντι στην συνεχώς αυξανόμενη παραπληροφόρηση, η οποία οδηγεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα. 

Επιπροσθέτως, οι επιβλέποντες καθηγητές ενημερώνονται για νέα εργαλεία και πρακτικές που μπορούν να ενισχύσουν τη διδασκαλία της στατιστικής στα σχολεία.

Καλή επιτυχία παιδιά και στη συνέχεια!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ