ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Πελοπόννησος: Aύξηση 47% στις κρατήσεις το α’ τρίμηνο του 2024

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:30:00 π.μ. | |
Ρεσεψιόν ξενοδοχείου
Τα στοιχεία από πλατφόρμες μίσθωσης τουριστικών ακινήτων δείχνουν πως οι κρατήσεις στην Πελοπόννησο για το φετινό πρώτο τρίμηνο είναι αυξημένες σε σχέση με πέρσι κατά 47%.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της euro2day.gr «Στην κορυφή των προτιμήσεων των ταξιδιωτών για το α’ τρίμηνο του 2024 βρίσκεται η Πελοπόννησος και η Κρήτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Key Data. 

Στην Πελοπόννησο οι κρατήσεις βρίσκονται στο συν 47% συγκριτικά με πέρυσι, με την Κρήτη να έπεται στο συν 33% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023. 

Πιο αργούς ρυθμούς ανάπτυξης ακολουθούν η Αθήνα και η Αττική εν γένει, με την αύξηση να διαμορφώνεται στο συν 8% και στο συν 11% συγκριτικά με πέρυσι.

Ως προς την τιμολογιακή πολιτική, ο μέσος όρος των τιμών σε πανελλαδικό επίπεδο διαμορφώνεται στα 61 ευρώ, οριακά αυξημένος κατά 1% σε ετήσια βάση. Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στο 21% σημειώνει η Κρήτη, με τη μέση τιμή να φτάνει τα 74 ευρώ. Ακολουθεί η Πελοπόννησος στα 65 ευρώ, με αύξηση 3% σε σχέση με πέρυσι και σταθερές παραμένουν οι τιμές σε Αθήνα και Αττική, με τον μέσο όρο να διαμορφώνεται στα 57 ευρώ.

Λόγω των υψηλότερων τιμών και του μεγαλύτερου αριθμού κρατήσεων, αυξημένα εκτιμάται ότι θα είναι και τα έσοδα ανά μίσθωση, με την άνοδο να διαμορφώνεται στο 37% σε ετήσια βάση και σε απόλυτους αριθμούς να φτάνει τα 7 ευρώ. 

Η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφεται στην Κρήτη με 61% και ακολουθεί η Πελοπόννησος με άνοδο 51%. Τις υψηλότερες αυξήσεις σε απόλυτες τιμές, ωστόσο, σημειώνουν Αθήνα και Αττική στα 16 ευρώ και 15 ευρώ αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τη διάρκεια των κρατήσεων, αυτή δεν έχει αλλάξει πανελλαδικά και παραμένει στις 4,6 διανυκτερεύσεις. Αξιοσημείωτες είναι, ωστόσο, οι μεταβολές στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο. Στη μεν Κρήτη σημειώνεται πτώση 27% συγκριτικά με πέρυσι στις 4,4 ημέρες, στη δε Πελοπόννησο καταγράφεται άνοδος 28%, με τον αριθμό των διανυκτερεύσεων να φτάνει τις 5,9 ημέρες.

Τέλος, διευρυμένο σε ποσοστό 25% σε σχέση με πέρυσι είναι το «παράθυρο» των κρατήσεων, δηλαδή το χρονικό διάστημα μεταξύ της κράτησης και του ταξιδιού».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ