ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Παρουσίαση στο Ναύπλιο του βιβλίου "ΑΝΔΡΙΑΣ" 80 χρόνια από τον άθλο του πληρώματος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:06:00 π.μ. | |
Πολεμικό πλοιο
Το ΦΟΥΓΑΡΟ τιμώντας την επέτειο των 80 χρόνων από τον άθλο του πληρώματος του θρυλικού αντιτορπιλικού ΑΔΡΙΑΣ, σας προσκαλεί την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, στις 7 μμ στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΘΟΣ ΦΟΥΓΑΡΟ να γνωρίσετε το βιβλίο «ΑΔΡΙΑΣ - Ήταν όλοι τους ήρωες» της δημοσιογράφου Μαργαρίτας Πουρνάρα, μια έκδοση της ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ, που αφορά στη βιογραφία του πιο θρυλικού αντιτορπιλικού του Πολεμικού μας Ναυτικού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.


Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

ο Γρηγόρης Βουλγαράκης, Υποναύαρχος ΠΝ εα
ο Χρήστος Παπαγεωργάκης, Αρχιπλοίαρχος εα
ο σκηνοθέτης – στιχουργός Θοδωρής Γκόνης και η ίδια η συγγραφέας

λίγα λόγια για το βιβλίο

Στις 210 και πλέον σελίδες του βιβλίου με σπουδαίο φωτογραφικό υλικό το βιβλίο παρουσιάζει μία ιστορία που περίμενε 80 χρόνια για να ειπωθεί. Ο «ΑΔΡΙΑΣ», είχε έναν Κυβερνήτη που περιφρόνησε τον φόβο, έναν Α' Μηχανικό που έγινε ο από μηχανής θεός για τη σωτηρία του πλοίου, έναν γιατρό δίχως σύνεργα που έσωσε δεκάδες βαριά τραυματισμένους, αξιωματικούς-υποδείγματα ηγεσίας και ναύτες που συναγωνίστηκαν στο θάρρος. Θα μπορούσαν να είναι ήρωες σε ταινία μυθοπλασίας. Όμως είναι υπαρκτά πρόσωπα που πήραν υπεράνθρωπη δύναμη από την αγάπη τους για την πατρίδα.

Ο «ΑΔΡΙΑΣ», ένα νεότευκτο αντιτορπιλικό που δάνεισαν οι Βρετανοί στον αποδημήσαντα ελληνικό Στόλο, πήρε μέρος στην Επιχείρηση της Δωδεκανήσου το 1943. Μετά από πρόσκρουση σε γερμανική νάρκη κοντά στην Κάλυμνο, που απέκοψε την πλώρη του καραβιού, οι άνδρες του κατάφεραν να το οδηγήσουν στις ακτές της ουδέτερης τότε Τουρκίας, δίχως πυξίδες, χάρτες και άγκυρα. Και από εκεί -ύστερα από πρόχειρες επισκευές- να κάνουν έναν διάπλου 730 μιλίων με το λαβωμένο σκαρί τους μέχρι το λιμάνι της Αλεξάνδρειας, όπου & εισήλθαν ως θριαμβευτές. Ήταν όλοι τους ήρωες. Και αυτή είναι η αφήγηση ενός τόσο μοναδικού κατορθώματος στα ναυτικά χρονικά, που μοιάζει βγαλμένο από τη φαντασία. Είναι μία ιστορία γεμάτη από αναπάντεχα γεγονότα, γυρίσματα της τύχης αλλά κυρίως ηρωισμό και αγάπη για την πατρίδα, με πρωταγωνιστές μια χούφτα Έλληνες που κατάφεραν να γράψουν το όνομά του πλοίου τους με χρυσά γράμματα στα πεπραγμένα του δοξασμένου Πολεμικού Ναυτικού.

ελεύθερη συμμετοχή

Σας περιμένουμε!

πληροφορίες
27520 47300

λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Μαργαρίτα Πουρνάρα

Η Μαργαρίτα Πουρνάρα γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακά στο Communications Policy στην Βρετανία. 

Το 2009 έγινε υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright εκπονώντας έρευνα στο Queens College της Νέας Υόρκης. Άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος το 1994. 

Έκτοτε έχει δουλέψει στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τα έντυπα και το διαδίκτυο. Από το 1999 εντάχθηκε στο πολιτιστικό τμήμα της εφημερίδας Καθημερινή. 

Το 2017 απέκτησε μόνιμη στήλη στην ίδια εφημερίδα. Τα τελευταία χρόνια ειδικεύεται στις ζωντανές συνεντεύξεις με κοινό σε χώρους, αλλά και σε ειδική σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων της Τράπεζας της Ελλάδος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ