ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Παρέμβαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Δήμο Ερμιονίδας και η απόφαση “πιλότος” για τους Δήμους της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:22:00 μ.μ. | |
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει πώς, μετά από παρέμβαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας (Σ.Ε.Τ.Α.Α.) επετεύχθη να διευθετηθεί το θέμα της οργάνωσης και λειτουργίας των Ανταποδοτικών Υπηρεσιών με καταβολή των ανάλογων αποζημιώσεων στο Δήμο Ερμιονίδας.


Πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία και νίκη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς το εν λόγω ζήτημα εκκρεμούσε χρόνια και ανοίγει ο δρόμος η επίλυση του να επεκταθεί σε όλους τους Δήμους του Νομού Αργολίδας. Συγκεκριμένα, πέραν του Δήμου Ερμιονίδας, θετικά ανταποκρίθηκε ήδη ο Δήμος Επιδαύρου, στην ίδια κατεύθυνση κινείται ο Δήμος Ναυπλιέων, ενώ εκφράζεται η ελπίδα θετικά να ανταποκριθεί και ο Δήμος Άργους-Μυκηνών.

Βάσει της εισήγησης της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που έγινε αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας, καθιερώνεται μια φόρμα που θα εξασφαλίζει την πενθήμερη εργασία, χωρίς παρεκκλίσεις όπως συνέβαινε μέχρι πρόσφατα, με την πρόβλεψη δε ότι στον προϋπολογισμό του Δήμου θα υπάρξουν οι ανάλογες πιστώσεις για την αποζημίωση της υπερωριακής και της νυχτερινής εργασίας και τις εξαιρέσιμες ημέρες.

Η απόφαση αυτή, μπορεί να αποτελέσει «πιλότο» και για άλλους Δήμους, στους οποίους καταγράφονται ανάλογα προβλήματα. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει αποφασισμένη να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων, τα οποία συνδέονται άμεσα με την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ