ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Ερμιονίδα: Ακυρώνεται ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για τη Βερβερόντα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:33:00 μ.μ. | |
Έκταση προς πώληση
Μια ακόμη προσπάθεια για την αξιοποίηση του ακινήτου – φιλέτου στην περιοχή Βερβερόντα, στο Πόρτο Χέλι φαίνεται ότι πέφτει στο κενό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το ΤΑΙΠΕΔ ακύρωσε για δεύτερη φορά τον διαγωνισμό.

Το ΤΑΙΠΕΔ δεν ήταν ικανοποιημένο με την αρχική προσφορά των 5 εκατ. ευρώ που είχε καταθέσει η ΓΟΥΤΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΑΕ., ζητώντας από τη μοναδική εταιρεία, που εν τέλει ενδιαφέρθηκε για το ακίνητο, να παρουσιάσει μια πιο βελτιωμένη πρόταση. Ωστόσο, τελικά και η νέα προσφορά ήταν υποδεέστερη των προσδοκιών του Ταμείου, με αποτέλεσμα να οδηγείται ξανά σε διαγωνισμό. Και αυτό όπως όλα δείχνουν θα συμβαίνει μέχρι να βρεθεί αγοραστής με το «σωστό» τίμημα.

Η είδηση ωστόσο, προ μηνών, ότι το ακίνητο πρόκειται να περάσει σε επενδυτή, ώστε να προχωρήσει η αξιοποίησή του, είχε προκαλέσει μπαράζ αντιδράσεων από τοπικούς φορείς και κατοίκους. Οι ίδιοι εξέφραζαν την ανησυχία τους για το μέλλον της περιοχής, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, την απουσία περιβαλλοντικών μελετών και την έλλειψη δεσμεύσεων για την προστασία του φυσικού τοπίου, ζητώντας την ακύρωση του διαγωνισμού.

Σημειώνεται ότι η Γούτος Οικοδομή Ε.Ε. είναι μια εταιρεία με ήδη έντονη δραστηριότητα στο Πόρτο Χέλι και με επαγγελματικές σχέσεις με τον Πολ Κόλσον, τον γνωστό Ιρλανδό δισεκατομμυριούχο που έχει ήδη αγοράσει αρκετά ακίνητα στην περιοχή και σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα σύνθετο τουριστικό κατάλυμα 5 αστέρων, καθώς και ένα συγκρότημα πολυτελών βιλών. Επιπλέον, η Golden Land Goutos συμμετέχει ήδη σε κοινοπραξία για την κατασκευή του πολυτελούς Six Senses στο Πόρτο Χέλι.

Πρόκειται, ωστόσο, για τη δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια του ΤΑΙΠΕΔ να αξιοποιήσει το φιλέτο στη Βερβερόντα, καθώς κατά το παρελθόν και συγκεκριμένα στα τέλη του 2015 είχαν ξεκινήσει και πάλι οι διαδικασίες διαγωνισμού για το συγκεκριμένο ακίνητο, αλλά τον Μάιο του 2016 το Ταμείο «πάγωσε» τον διαγωνισμό λόγω των σοβαρών εκκρεμοτήτων που σχετίζονται με τις δασικές Αρχές.

Το ακίνητο στη Βερβερόντα αποτελεί «φιλέτο» για το Πόρτο Χέλι, καθώς βρίσκεται σε πολύ καλή τοποθεσία, αφού απέχει μόλις 175 χλμ. από την Αθήνα, 85 χλμ. από το Ναύπλιο, 7 χλμ. από το Κρανίδι και 135 χλμ. από την Τρίπολη. Στο ακίνητο δεν υφίστανται κτιριακές εγκαταστάσεις και έχει συνολική έκταση 627.417,84 τ.μ. Το μεγαλύτερο τμήμα του καταλαμβάνεται από χέρσες εκτάσεις με θαμνώδη ή καθόλου βλάστηση, ενώ το νότιο τμήμα του έχει πολύ μικρές κλίσεις. Διαθέτει ακόμη απεριόριστη θέα σε βουνό, θάλασσα και στη λιμνοθάλασσα Βερβερόντα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ