ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Η "μάχη" για τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων - Ποιοι Δήμαρχοι της Αργολίδας διεκδικούν την ΠΕΔ Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:16:00 π.μ. | |
Ποιοι Δήμαρχοι της Αργολίδας διεκδικούν την ΠΕΔ Πελοποννήσου
Η μάχη για τις ΠΕΔ ολοένα και “φουντώνει” καθώς τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνουν οι εκλογές για τα νέα διοικητικά συμβούλια. Τα επιτελεία των υποψηφίων βρίσκονται επί ποδός και οι υποψήφιοι για την προεδρία των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων μετρούν τις δυνάμεις τους και παράλληλα ψάχνουν για συμμάχους.

Να σημειωθεί ότι, τα δημοτικά συμβούλια των δήμων της χώρας είχαν περιθώριο μέχρι την 31η Ιανουαρίου να αναδείξουν τους εκπροσώπους τους για τις εκλογές στις Περιφερειακές Ενώσεις των Δήμων (ΠΕΔ) της χώρας, οι οποίες έχουν οριστεί έως και τις 16 Φεβρουαρίου.

Στην ΠΕΔ Αττικής αναμένεται να αναμετρηθούν ο δήμαρχος Γαλατσίου και νυν προέδρος της ΠΕΔΑ, Γιώργος Μαρκόπουλος (το μεγάλο φαβορί) με τον δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου. Επίσης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, θα είναι ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος.

Στην ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας θα αναμετρηθούν, ύστερα από διεργασίες και έντονο… παρασκήνιο, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος με τον Σπύρο Κωνσταντάρα, Δήμαρχο Θέρμου, καθώς ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλο, δεν θα είναι τελικά υποψήφιος.

Στην προεδρία της ΠΕΔ Θεσσαλίας φαίνεται ότι “βαδίζει” ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, καθώς η παράταξη του “Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Θεσσαλίας” στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες, ήρθε πρώτος με μεγάλη διαφορά (81 ψήφοι). Το “Αυτοδιοικητικό Κίνημα” έλαβε 43 ψήφους, και η “Λαϊκή Συσπείρωση” 10 ψήφους.

Την προεδρία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, θα διεκδικήσουν ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργης Μαρινάκης, ο οποίος εκτος από το ΠΑΣΟΚ, απ’ όπου προέρχεται, φαίνεται ότι θα στηριχθεί και από τη ΝΔ, και ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Ζαχαρίας Δοξαστάκης, με την αναμέτρηση να αναμένεται αμφίρροπη.

Στην Κεντρική Μακεδονία εκ νέου υποψήφιοι για την προεδρία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων θα είναι οι δήμαρχοι Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης (ακλόνητο φαβορί) και Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Στην Πελοπόννησο, υποψήφιος θα είναι ο δήμαρχος Καλαμάτας και σημερινός αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο δήμαρχος Επιδαύρου, Τάσος Χρόνης, ο οποίος επανεκλέχθηκε Δήμαρχος από τον πρώτο γύρο και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος.

Στην Στερεά Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διεκδικήσουν την προεδρία της ΠΕΔ… τέσσερις αυτοδιοικητικοί. Πρόκειται για τους Νίκο Σουλιώτη, τέως Δήμαρχο Καρπενησίου και νυν Πρόεδρο της ΠΕΔ, Γιώργο Ψαθά, Δήμαρχο Διρφύων – Μεσσαπίων και μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ, Βασίλη Περγάλια, Δήμαρχο Τανάγρας και Χαράλαμπο Λιόλιο, Δήμαρχο Δομοκού και μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ.

Τη μάχη για την προεδρία της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, θα δώσουν ο Δήμαρχος Βοϊου, Χρήστος Ζευκλής και ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου.

Για την προεδρία της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ο υποψήφιος θα είναι ένας, τουλάχιστον με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες. Ο Δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, ο οποίος είχε εκλεγεί Δήμαρχος Χρυσούπολης το 2007 και διανύει την τρίτη του θητεία ως Δήμαρχος Νέστου.

Για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων, κατά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες στη νέα σκηνή του Δημοτικού θεάτρου της Κέρκυρας, την πλειοψηφία πήρε ξανά η παράταξη στην οποία ήταν υποψήφιος ο πρώην πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ, Αλέξανδρος Παρίσης και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ορισθεί το νέο προεδρείο.

Όσον αφορά στην ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου, ακόμη δεν έχουν ορισθεί τα ψηφοδέλτια και οι επικεφαλής τους. Επίσης, θολό είναι το τοπίο και στην ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου όπου οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή στις 16 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Για την ΠΕΔ Ηπείρου, επίσης, τα πράγματα είναι ρευστά, καθώς ο μόνος που έχει δηλώσει υποψηφιότητα, μέχρι στιγμής, είναι ο Δήμαρχος Άρτας, Χριστόφορος Σιαφάκας. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Κυριακή θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις… Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ