ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Ίδρυση Τμήματος Μαθητείας Ξυλουργών στον ΟΑΕΔ Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:56:00 π.μ. | | |
Σ.Ξ.Α.
Με χαρά ανακοινώνουμε την ίδρυση του Τμήματος Μαθητείας Ξυλουργών στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργασίας (ΟΑΕΔ) Αργολίδας, το οποίο θα λειτουργεί στην τοποθεσία Νέας Τίρυνθας.

Είναι γνωστό ότι το επάγγελμα του ξυλουργού αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης λόγω της έλλειψης νέων παιδιών που επιλέγουν αυτήν την επαγγελματική πορεία. Η τεχνογνωσία και η παράδοση στον τομέα της ξυλουργικής τέχνης & κατασκευής κινδυνεύουν να χαθούν με την πάροδο του χρόνου.

Μέσω του Τμήματος Μαθητείας Ξυλουργών, ανοίγουμε την πόρτα για νέους να εισέλθουν σε αυτό το επάγγελμα και να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις. Επιπλέον, το πρόγραμμα μαθητείας παρέχει τη δυνατότητα για τη σίγουρη επαγγελματική τους αποκατάσταση σε έναν κλάδο που αντιμετωπίζει πρόκληση στην εξέλιξή του.

Οι ενδιαφερόμενοι ηλικίας από 15 έως 26 ετών μπορούν να υποβάλουν αίτηση εγγραφής για τη σχολική χρονιά 2024-2025 μέχρι το Μάιο του τρέχοντος έτους.

Είμαστε βέβαιοι ότι η ενίσχυση του επαγγέλματος των ξυλουργών από νέα παιδιά θα δημιουργήσει ένα καινοτόμο και δυναμικό περιβάλλον για την τοπική μας κοινωνία. 

Η πρωτοβουλία μας, που εκπροσωπείται από το Τμήμα Μαθητείας Ξυλουργών στον ΟΑΕΔ Αργολίδας, είναι ένα βήμα προς τη διατήρηση της παράδοσης και της τέχνης των ξυλουργών. 

Με αυτήν την πρωτοβουλία, επιδιώκουμε όχι μόνο τη διατήρηση αλλά και την αναβάθμιση αυτής της πλούσιας κληρονομιάς που συνεισφέρει τόσο σημαντικά στην πολιτιστική μας κληρονομιά και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας. 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τους αντιπροσώπους του Συνδέσμου Ξυλουργών Αργολίδας:

Γραμματέας: Κατσικίδης Νίκος, τηλέφωνο: 6976274240
Ταμίας: Ροϊνιώτης Γρηγόρης, τηλέφωνο: 6936988843
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο – email: argolida-carpenters@outlook.com

Με εκτίμηση,

Ο Σύνδεσμος Ξυλουργών Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ