ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Αναμένεται καταδικαστικό ψήφισμα από το Ευρωκοινοβούλιο για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:14:00 μ.μ. |
Ευρωπαϊκή βουλή
Καταδικαστικό ψήφισμα αναμένεται να υιοθετήσει αύριο Τετάρτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το κράτος δικαίου και την ελευθερία των ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη Ολομέλεια, τον Ιανουάριο στο Στρασβούργο, διεξήχθη η συζήτηση για το κράτος δικαίου, σε θερμό κλίμα και με αρκετές αντεγκλήσεις. Τότε, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, είχε απαντήσει σε έντονο ύφος στη Σόφι ιν’τ Βελντ σε ερώτηση που της έκανε η Ευρωβουλευτής του Renew για το θέμα.

Παράλληλα 17 οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία του Τύπου απευθύνουν επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ζητώντας άμεσα ενέργειες από την Κομισιόν.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να αναλάβει άμεση δράση για να αντιμετωπίσει την επιδείνωση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και του κράτους δικαίου στην Ελλάδα και τον αντίκτυπό της στα θεμελιώδη δικαιώματα» αναφέρουν το ECPMF και άλλες 16 οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία του Τύπου.

Ελ. Βόζεμπεργκ: Επιτομή λαϊκισμού και παραπληροφόρησης το ψήφισμα

Ως «επιτομή του λαϊκισμού και της παραπληροφόρησης» χαρακτήρισε «το ψήφισμα για το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, που για ακόμη μια φόρα υποκινήθηκε σκόπιμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες» η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, κατά τη διάρκεια παρέμβασής της στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο.

Η κ. Βόζεμπεργκ χαρακτηρίζει το ψήφισμα «επιεικώς απαράδεκτο», ενώ θεωρεί ότι εξυπηρετεί «πολιτικές σκοπιμότητες εν όψει των Ευρωεκλογών».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η κ. Βόζεμπεργκ, κατά την παρέμβασή της, «επέκρινε την τακτική αυτή, επισημαίνοντας ότι το εν λόγω ψήφισμα στερείται αξιοπιστίας, καθώς παραγνωρίζει εσκεμμένα τις σοβαρές θεσμικές και διοικητικές μεταρρυθμίσεις που έφερε η ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια και παραλείπει συνειδητά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, όπως αυτή αποτυπώνεται στα επίσημα συμπεράσματα της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου το 2023».

Η κ. Βόζεμπεργκ «ανέδειξε το γεγονός ότι το ψήφισμα αναφέρεται σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις ενώπιον της ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης, αμφισβητώντας το θεσμικό της ρόλο, και καταλήγει σε αυθαίρετα συμπεράσματα».

Κατέληξε δε λέγοντας ότι «τέτοια ψηφίσματα τα οποία υιοθετούν σκόπιμα fake news, που διαδίδουν κύκλοι της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, δυστυχώς κλονίζουν την αξιοπιστία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Γ. Κύρτσος: Μάχη παρασκηνίου εν όψει του ψηφίσματος

Για «μάχη που δίνει η ελληνική κυβέρνηση στο παρασκήνιο προκειμένου να αποτρέψει το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου» έκανε λόγο σε ανάρτησή του στα social media ο Γιώργος Κύρτσος.

«Ζητάνε από τον Βέμπερ του ΕΛΚ να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Το Μαξίμου πιέζει κυβερνήσεις για να πιέσουν ευρωβουλευτές των χωρών τους. Αναζητούνται «εφεδρείες» από άκρα Δεξιά Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Όρμπαν και άλλες..δημοκρατικές δυνάμεις. Θλιβερό το θέαμα της κυβέρνησης.» αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Κύρτσος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ