ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

1η στην Πελοπόννησο η ομάδα του 2ου Λυκείου Άργους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό "Alan Turing"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:41:00 π.μ. | |
Σχολική τάξη
Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε την επιτυχία της ομάδας "Los Payasos" του 2ου Λυκείου Άργους στην προκριματική φάση του 3ου Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης, Alan Turing! 

Η ομάδα μας κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα σε όλες τις ομάδες Λυκείων στην περιφέρεια Πελοποννήσου (δέκατη πανελλαδικά) και να προκριθεί έτσι στην τελική φάση του διαγωνισμού. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 1676 ομάδες από όλη την Ελλάδα!

Ο διαγωνισμός Alan Turing αποτελεί ένα πλαίσιο προώθησης των Μαθηματικών και της Πληροφορικής, καθώς και ανάπτυξης δεξιοτήτων όπως η κριτική σκέψη και η ομαδική εργασία. Στόχοι του διαγωνισμού είναι, επίσης, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης των μαθητών, καθώς και η ανάπτυξη της ικανότητάς τους να διαχειρίζονται σωστά το χρόνο και να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά σε συνθήκες πίεσης. Μέσω της επίλυσης προβλημάτων, οι μαθητές εκτιμούν την σπουδαιότητα της ανάλυσης και της σύνθεσης, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσουν την ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν προβλήματα με δημιουργικό τρόπο.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες μαθητές έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν τις μεταγνωστικές τους ικανότητες καθώς και να μάθουν να αντιμετωπίζουν τη νίκη και προπάντων την ήττα με ωριμότητα. Μέσα από τη δράση τους σε ομάδες, οι μαθητές επιτυγχάνουν κοινούς στόχους, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα την ικανότητά τους να επικοινωνούν και να συνεργάζονται αποτελεσματικά.
Η συμμετοχή σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να επεκτείνουν τις γνώσεις τους, να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και να δοκιμάσουν τα όριά τους. Ας εμπνευστούμε λοιπόν από την επιτυχία αυτή και ας συνεχίσουμε να αναζητούμε νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για ακαδημαϊκή και προσωπική ανάπτυξη.

Τέλος, θέλουμε να απευθύνουμε τις θερμότερες ευχές μας στους μαθητές της ομάδας "Los Payasos", Κωτσιοπούλου Αναστασία, Σωτηρόπουλο Γεώργιο και Καπετάνιο Γεώργιο, της Γ΄ Λυκείου. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στη ζωή και σε κάθε προσπάθεια που θα αναλάβετε. Επιπλέον, σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις και να πετυχαίνετε πάντα τους στόχους και τις φιλοδοξίες σας. Με το πνεύμα του αγώνα και της αυτοπεποίθησης, είμαστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρνετε στα μελλοντικά σας εγχειρήματα και θα συνεισφέρετε στην κοινωνία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το άρθρο αυτό υπογράφεται από τους υπεύθυνους καθηγητές, και δημοσιεύεται για να τιμήσει την επιτυχία των μαθητών μας και να ενθαρρύνει τη συνέχιση της προσπάθειάς τους, αλλά και όλων των μαθητών που προσπαθούν!

Σκούφης Παναγιώτης του Γεωργίου - Μαθηματικός
Κανέλλος Χρήστος - Μαθηματικός
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ