ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Το 1ο Λύκειο Ναυπλίου τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:55:00 μ.μ. | | |
Παραδοσιακοί χοροί
Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, στον χώρο του Βουλευτικού οι μαθήτριες και οι μαθητές του 1ο Γενικού Λυκείου Ναυπλίου μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς τους γιόρτασαν την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου 1821. 
Μας τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κυρία Αγγελική Παναγιωτακοπούλου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας κ. Βασίλειος Πολύδωρος, η κα. Σοφία Πανταζή, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Αργολίδας, καθώς και γονείς ως εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.
Μέσα από δρώμενα που επιμελήθηκαν οι υπεύθυνοι για τη γιορτή εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, οι μαθήτριες και οι μαθητές μας συγκίνησαν, θυμίζοντάς μας τις θυσίες και το έργο αγνών αγωνιστών της Επανάστασης του ’21, όπως του Δημητρίου Υψηλάντη και τόσων άλλων, και μας ταξίδεψαν στην πλούσια ντοπιολαλιά των Ελλήνων του νεοσύστατου νεοελληνικού κράτους, μέσα από ζωντανούς διαλόγους της κωμωδίας «Βαβυλωνία» του Δημητρίου Βυζάντιου. 
Έτσι συνδέσαμε για άλλη μια φορά μνημεία (Μνημείο Δημήτριου Υψηλάντη) και ιστορικές πλατείες (πλατεία Τριών Ναυάρχων) της πόλης μας με το ένδοξο ηρωικό παρελθόν μας. Οι πλούσιες μουσικές της μαθητικής μας ορχήστρας και οι μελωδίες των τραγουδιών συμπλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο το νόημα του σχολικού εορτασμού.

Η γιορτή μας ολοκληρώθηκε με τους χορούς από τη χορευτική ομάδα του σχολείου μας με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής στην πλατεία Συντάγματος.
Συγχαίρουμε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές μας που για μία ακόμα φορά μας έκαναν υπερήφανους. Θερμά συγχαρητήρια στους υπεύθυνους καθηγητές-τριες: την κα. Ανθούλα Κουτσουμπού, τον κ. Τόλη Κοΐνη, την κα. Εύη Σαββίδου.

Η Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου
Νικολέττα Ματσιμάνη


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ