ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

11 χρόνια από τη κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδας Ιακώβου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:39:00 μ.μ. | | |
Πένθος
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Αργολίδος Ιάκωβος Β΄ (κατά κόσμον Δαμιανός Παχής) γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής το 1932, όπου παρακολούθησε τα εγκύκλια και γυμνασιακά μαθήματα. Αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1959. 
Διάκονος χειροτονήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1959 και Πρεσβύτερος στις 19 Απριλίου 1960. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στην Μητρόπολη Άρτας. Στις 18 Νοεμβρίου 1985, εξελέγη Μητροπολίτης Αργολίδος, εις διαδοχή του μέχρι τότε, Μητροπολίτου Αργολίδος μακαριστού Χρυσοστόμου Δεληγιαννοπούλου.
Ως Ιεροκήρυκας στην Άρτα, ο πατήρ Ιάκωβος, όπως τον θυμούνται οι Αρτινοί, κήρυξε το Θείο Λόγο, περιδιαβαίνοντας όλα τα χωριά του κάμπου και του ορεινού όγκου των Αθαμανικών ορέων. Από το ιστορικό Πέττα στο Βουλγαρέλι κι από τους Μελισσουργούς στην Κυψέλη. Ακούραστος πρωτεργάτης στις Κατασκηνώσεις και στα Οικοτροφεία της Άρτας.

Εμπνευσμένος εργάτης του Ευαγγελίου, κατάφερε να αγγίξει τις πονεμένες ψυχές, να παρηγορήσει με τον ήπιο γλυκύ του λόγο τις πικραμένες καρδιές, να μοιραστεί την δύσκολη και ταπεινή ζωή τους. 
Υπήρξε ο αγαπημένος Ιεροκήρυκας της Άρτας. Χαρακτηριστική η χαρμολύπη των Αρτινών, οι οποίοι συγκινημένοι και με δάκρυα στα μάτια, τον συνόδευσαν από την πόλη και τα χωριά τους, κατά την ενθρόνισή του στον Θρόνο της Μητροπόλεως Αργολίδος.

Εισήχθη στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» Αθηνών, στις 11 Μαρτίου 2013, ανήμερα της Αγίας Θεοδώρας, όπου και εκοιμήθη στις 7,15 το πρωί της 26ης Μαρτίου 2013.
Η Εξόδιος Ακολουθία ετελέσθη στον Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου, στο Ναύπλιο και ετάφη στο Ανδρώο Ιερό Ησυχαστήριο του Ακαθίστου Ύμνου Αργολίδος, του οποίου υπήρξε Κτήτωρ.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του .
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ