ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

1ο Λύκειο Ναυπλίου: Υποστηρικτικές δράσεις ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:20:00 μ.μ. | |
Σχολική αίθουσα
Tην Τρίτη, 5/3/2024, το 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου πραγματοποίησε δύο δράσεις για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου με στόχο την ψυχική και σωματική τους προετοιμασία ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων. 
Συγκεκριμένα τα παιδιά παρακολούθησαν πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με θέμα τις «Τεχνικές χαλάρωσης για τον έλεγχο και την πρόληψη του στρες», στη διάρκεια του οποίου διδάχτηκαν με βιωματικό τρόπο πώς μπορούν να εφαρμόσουν απλές και αποτελεσματικές πρακτικές (αναπνοές, νευρομυϊκή χαλάρωση κ.ά.) για τον έλεγχο του άγχους. Το πρόγραμμα, εντάσσεται στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας, είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Παιδείας και υλοποιήθηκε από το τις κυρίες: Βαρδάκα Φωτεινή – της ΤΟΜΥ Ναυπλίου, Σταυροπούλου Ελένη, Στρούμπου Ευφροσύνη και Παπαχρήστου Αικατερίνη - του Κέντρου Υγείας Ναυπλίου, τις οποίες ευχαριστούμε θερμά.
Μια εξίσου ενδιαφέρουσα και σημαντική δράση πραγματοποιήθηκε από την Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο MSc Καπίρη Ελπινίκη με θέμα τη σημασία της διατροφής κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Η διατροφολόγος συζήτησε με τα παιδιά για τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής και έδωσε συμβουλές για το πώς μπορούν μέσα από τη διατροφή να βελτιώσουν την απόδοσή τους στα μαθήματα, να ενισχύσουν την ικανότητα της μνήμης, να αυξήσουν τη συγκέντρωση και την προσοχή αλλά και να διαχειριστούν καλύτερα το στρες. Επίσης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας δόθηκαν απαντήσεις σχετικά με το πώς μπορούν τα παιδιά να διορθώσουν συγκεκριμένες λάθος τακτικές που ακολουθούν στην καθημερινότητά τους λόγω του επιβαρυμένου προγράμματός τους.

Και οι δύο δράσεις εντάσσονται στη στρατηγική του σχολείου μας για υποστήριξη των μαθητών και μαθητριών της Γ΄ Λυκείου ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Ευχαριστούμε θερμά το επιστημονικό προσωπικό και τους φορείς που συνέβαλαν στην υλοποίηση των σημαντικών αυτών δράσεων.

Η Διευθύντρια
Νικολέττα Ματσιμάνη




ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ