ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Το 1o Λύκειο Άργους πήγε στο Παρίσι για το 8ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:36:00 μ.μ. | |
Μαθητές
Κατόπιν πρόσκλησης του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Ιταλίας, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και της Association Européenne des Enseignants (AEDE), το 1ο ΓΕΛ Άργους συμμετείχε στο 8ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, που διεξήχθη στο Παρίσι, από 25 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου 2024, με θέμα : «Ευρώπη, quo vandis? Θεσμοί, κοινωνία, επιστήμες και ο ρόλος της Ελλάδας»
Ένα σημαντικό, από πολλές απόψεις, εγχείρημα για τους 36 μαθητές μας, που για δεύτερη φορά συμμετείχαν σε μια τέτοια διοργάνωση.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, μαθητές από 150 σχολεία της χώρας μας παρουσίασαν, με εισηγήσεις και δρώμενα, πτυχές του ελληνικού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού
Το θέμα της εργασίας που παρουσιάσαμε με επιτυχία ήταν «Ελληνικός Πολιτισμός –Ευρωπαϊκός Πολιτισμός – Ολυμπιακό Ιδεώδες» Οι μαθητές μας μέσα από την αναζήτηση πληροφοριών και τη δημιουργία εργασιών για το συνέδριο, αναγνώρισαν την αξία της συνύπαρξης και της αλληλεπίδρασης λαών με διαφορετική κουλτούρα. Έγιναν οι ίδιοι μάρτυρες ότι η Ειρήνη και ο αλληλοσεβασμός αποτελούν προϋποθέσεις πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Το σχολείο μας συμμετείχε την δεύτερη μέρα του Συνεδρίου με τους μαθητές: Βασιλόπουλος Δ Γιαννακούλη Π Μελιγκώνη Φ Μποτσώνη Δ. Λούτσος Κ Παπαδοπούλου Σ Παπαδόπουλος Ν .Αλειφερόπουλος Ν Αντωνόπουλος Σ Γαλατάς Ά Γιακουμάτος Γ. Ζαχαριάς Κ Καλαντζή Ε Κατσουλιέρη Σ Κιντή Δ Κοσμά Μ Κουρουνιώτης Ι Καλογήρου Π Ντίνη Ό Ντεβές Ε Παναγιωτοπούλου Σ Πατούρας Γ Σκούμπη Ε Ταραντίλη Ε Μέτα Κ Πραγκαστή Αθ Ταραντίλη Κ Ταραντίλης Π Τσιβίκης Κ Τσιτσιγιάννης Π Φλέσσας Ι Χαλέπα Π Χασάπη Υ Ψυχογιού Π Ανδρής Ι Καρύκης Α Κονδυλάρος Κ
Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς του 1ου Λυκείου Άργους, Πατούρα Κωνσταντίνα & Λαμπροπούλου Ελένη , που συνέβαλαν στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση της εισήγησης του σχολείου μας δίνοντας έτσι στους μαθητές, μια ανεπανάληπτη και καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξή τους, εμπειρία.


Η Διευθύντρια
Λένα Παπαθανασίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ