ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τίμησε το 3ο Λύκειο Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:02:00 μ.μ. | | |
Βραβεύσεις
Tην Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, για 3η συνεχή χρονιά τιμήσαμε στο 3ο Λύκειο Άργους την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η φετινή εκδήλωσή μας είχε θέμα: «Από τη φόνισσα του Παπαδιαμάντη στη γυναίκα που αλλάζει την κοινωνία».

Την εκδήλωση προλόγισε η φιλόλογος του σχολείου μας κα Κοτταρά Παρασκευή, η οποία συνέκρινε τη θέση της γυναίκας θύτη και θύματος κατά την εποχή του μυθιστορήματος του Σκιαθίτη συγγραφέα, με τη θέση της γυναίκας σήμερα, η οποία μέσα από τους αγώνες της ναι μεν κατάφερε να βελτιώσει αρκετά τη θέση της ως προς την ισοτιμία της με τον άνδρα, καθώς επίσης να βελτιώσει και την κοινωνία γενικότερα , αλλά δυστυχώς συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση κατά περίπτωση.
Κύριες ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν:

H Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Άργους κα Δεμοίρου Αρετή, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αργολίδας , με θέμα : « Αντιμέτωποι με την έμφυλη βία», η οποία κατέδειξε σε μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς ποια συμπεριφορά ορίζεται ως έμφυλη βία, καθώς και όλες τις μορφές που αυτή μπορεί να πάρει. Στη συνέχεια προέβη σε ανώνυμη αναφορά πραγματικών περιστατικών και πώς αυτά αντιμετωπίστηκαν από την Ελληνική Αστυνομία μετά από καταγγελία του θύματος. Επίσης έδωσε τον αριθμό 15900 ως τηλεφωνική γραμμή SOS για τη βία κατά των γυναικών και τόνισε ότι όποιος αντιληφθεί ή ακόμη χειρότερα υφίσταται τέτοια συμπεριφορά, ή ενδοοικογενειακή βία γενικότερα, πρέπει να μιλήσει για να υποστηριχτεί από τις αρμόδιες δομές που προβλέπονται. Τέλος, παρουσίασε ένα βίντεο animation, μεταπτυχιακής ελληνίδας φοιτήτριας, με θέμα « Η ενδοοικογενειακή βία δεν είναι παιχνίδι», που ευαισθητοποίησε τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας.
Επίσης, η κα Σταματοπούλου Μαρία, νοσηλεύτρια προϊσταμένη του περιφερειακού τμήματος Άργους του Ε.Ε.Σ, η οποία έκανε μια εκτενή αναφορά στον εθελοντισμό από την αρχαιότητα ως τις ημέρες μας, τονίζοντας ιδιαίτερα την εθελοντική προσφορά της γυναίκας και τη συμμετοχή της στη βελτίωση της κοινωνίας. Στη συνέχεια εξειδίκευσε στην προσφορά της γυναίκας εθελόντριας του Ε.Ε.Σ, σε δύσκολες ιστορικές στιγμές του έθνους μας, αλλά και σήμερα που η εθελοντική προσφορά ξεπερνά τα σύνορα της χώρας μας, για να βοηθήσει όπου υπάρχει ανάγκη, καταθέτοντας μάλιστα και προσωπικές της εμπειρίες από την εθελοντική δράση του Ε.Ε.Σ στην Ουκρανία .
Έγινε επίσης προβολή του βίντεο "Women in the Red Vest (Οι γυναίκες με τo κόκκινo γιλέκο)", στο οποίο πρωταγωνιστούν γυναίκες από όλα τα Σώματα του Ε.Ε.Σ. και βοήθησε να αντιληφθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες, το μέγεθος της εθελοντικής προσφοράς της γυναίκας του Ε.Ε.Σ στα πλαίσια της αντιμετώπισης της ανθρώπινης ανάγκης.
Τις ομιλήτριες συνόδευαν η υπαστυνόμος κα Αντωνοπούλου Ελευθερία και η εθελόντρια του Τομέα Υγείας, του περιφερειακού τμήματος Άργους του Ε.Ε.Σ κα Μαγκλή Βασιλική ενδεδυμένη με την επίσημη στολή της εθελόντριας του Ε.Ε.Σ.
Την εκδήλωση συντόνισε η κ Σταματάκη Στέλλα, ως υπεύθυνη του άξονα αξιολόγησης «Σχολείο και κοινότητα».

Μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εκδήλωση και πήραν χρήσιμα μηνύματα για τη ζωή τους.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και χαιρέτισε ο Διευθυντής Β/μιας Εκπαίδευσης Αργολίδας κ Πολύδωρος Βασίλειος.
Ευχαριστούμε θερμά την κα Δεμοίρου Αρετή για την άψογη και κατατοπιστική ομιλία της, προσαρμοσμένη στους μαθητές και μαθήτριες μας, ώστε να τους ευαισθητοποιήσει αποτελεσματικά καθώς και την κα Σταματοπούλου Μαρία και την κα Μαγκλή Βασιλική, που εισήγαγαν με ενθουσιασμό την ιδέα του εθελοντισμού στους μαθητές και στις μαθήτριες μας, οι οποίοι άλλωστε δεσμεύτηκαν να συμμετέχουν σε επόμενη ανθρωπιστική δράση του περιφερειακού τμήματος Άργους του Ε.Ε.Σ.

Ο Δ/ντης του 3ου ΓΕΛ Άργους
Παντελής Ρουμελιώτης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ