ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Στο 3ο Διεθνές μαθητικό συνέδριο στην Πράγα το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:46:00 μ.μ. | |
Σπύρος Μαρίνης
Το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας συμμετείχε για 1η φορά σε διεθνές μαθητικό συνέδριο, το οποίο έλαβε χώρα από 1 – 5 Μαρτίου 2024 στην Πράγα, η οποία υπήρξε μία από τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης το 2000.

Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η γνωριμία των Ελλήνων και Ευρωπαίων μαθητών και μαθητριών με τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, η ευαισθητοποίησή τους στο τεράστιο θέμα της Κλιματικής Κρίσης και το ταξίδι της ανθρώπινης σκέψης από τον σκοταδισμό του Μεσαίωνα στις σύγχρονες ανακαλύψεις.

«Με τη βοήθεια των παιδιών φτιάξαμε ένα δραματοποιημένο αναλόγιο, δρώμενο το οποίο ήταν Κάφκα-Κούντερα μια μουσική συνομιλία με λέξεις και βάλαμε αυτούς τους παγκόσμιους συγγραφείς να μιλούν για τη μουσική», όπως ανέφερε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, η Καλλιόπη Καλποδήμου, φιλόλογος και θεατρολόγος.

«Χαρήκαμε πολύ που ήμασταν μέρος αυτού του συνεδρίου στην Πράγα, επενδύσαμε μουσικά την εκδήλωση και συνεχίσαμε στην Βουδαπέστη με την ομογένεια και σε συνεργασία με το ελληνικό σχολείο «Μανώλης Γλέζος» εκεί, κάναμε μια συναυλία με ελληνικά και ξένα κομμάτια, ώστε να προωθήσουμε τον πολιτισμό μας», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Μαρίνης, καθηγητής μουσικής.

Ρεπορτάζ: Πέγκυ Μπρούσαλη
Πηγή ΕΡΤ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ