ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Καταρρακτώδεις βροχές στην Αργολίδα - Ποτάμια οι δρόμοι στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:40:00 π.μ. | |
Πλημμύρες
Η έντονη βροχή στο Ναύπλιο που κατά διαστήματα ήταν καταρρακτώδης, προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλά τμήματα δρόμων της πόλης το πρωί της Παρασκευής 1η Μαρτίου.
Η κακοκαιρία Emil από νωρίς τα ξημερώματα πλήττει την Αργολίδα, με δυνατές κατά διαστήματα βροχές, θυελλώδεις νοτιάδες και κεραυνούς.
Λίγο πριν το μεσημέρι η πόλη του Ναυπλίου δέχθηκε μεγάλα ύψη βροχής με αποτέλεσμα πρόσκαιρα να πλημμυρίσουν δρόμοι και να γίνουν αδιάβατοι από πεζούς, ενώ και τα αυτοκίνητα σε πολλά σημεία να κινούνται με δυσκολία. 
Σε πολλές περιπτώσεις καταστηματάρχες βγηκαν με σκούπες για να διώξουν τα νερά που απειλούσαν τα καταστήματά τους.
Σε εγρήγορση ηταν η πυροσβεστική και η πολιτική προστασία του Δήμου για να επέμβουν όπου χρειαστεί.
Τα φαινόμενα της κακοκαιρία σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα εξασθενήσουν στην περιοχή της Αργολίδας από το βράδυ της Παρασκευής.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Βελτίωση αναμένεται το βράδυ σε όλη τη χώρα.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις βραδινές ώρες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν τις πρωινές ώρες στην ανατολική νησιωτική χώρα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Τις προμεσημβρινές ώρες θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Γενικά αίθριος καιρός ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά καθώς επίσης και στην Κρήτη.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στην υπολοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι θα στραφούν από νότιες διευθύνσεις με την ιδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεv θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ