ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Η Ένωση Συνταξιούχων του Ομίλου ΔΕΗ καταγγέλλουν την αρπαγή των δικαιωμάτων των Συνταξιούχων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:30:00 μ.μ. | |
Συνταξιούχοι
Το Δ.Σ. της Ένωσης Συνταξιούχων του Ομίλου ΔΕΗ , με απόφαση της Γ/Σ που πραγματοποιήθηκε της 12-3-2024 ήμερα Τρίτη στην Αίθουσα του ομίλου ΔΕΗ ,καταγγέλλουν και καταδικάζουν τις συνεχιζόμενες επιθέσεις της κυβερνητικής πολιτικής στην Αρπαγή των Δικαιωμάτων των Συνταξιούχων..

Οι περικοπές όλων των κυβερνήσεων από το έτος 2010 σε όλα μας τα δικαιώματα είναι εδώ, καθώς και άλλες αποφάσεις, κάνουν τις συντάξεις πενιχρά επιδόματα και μαυρίζουν τη ζωή μας..

Είναι εδώ οι ατελείωτες περικοπές των συντάξιμων αποδοχών, οι περικοπές των δώρων μας, του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας, η αύξηση των κρατήσεων για την υγεία κατά 6%-η Φορολογική Λαίλαπα , η αύξηση της συμμετοχής μας στα φάρμακα , καθώς και την πληρωμήτων επεμβάσεων στα απογευματινά χειρουργεία..Η μη καταβολή των αναδρομικών του 11μηνου 2015-2016, των επικουρικών και δώρων. Η προσωπική διαφορά του νόμου ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ που διατηρείται από την κυβέρνηση αλλά και Ενισχύετε με τον νόμο ΒΡΟΥΤΣΗ, παρά τις Κυβερνητικές Φανφάρες και διακηρύξεις της για κατάργησή του.

Η αρπαγή δεκάδων δισεκατομμυρίων από τα ασφαλιστικά ταμεία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Οι οφειλές των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι περικοπές στις συντάξεις μας μέσω της ακρίβειας, που τσακίζει το εισόδημά μας. Ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Οι όποιες πενιχρές «αυξήσεις» έδωσε η κυβέρνηση στο τέλος της προηγούμενης θητείας της μετά από 13 χρόνια, είναι πολύ κάτω από την άνοδο του πληθωρισμού και δεν αποδόθηκαν σε όσους συνταξιούχους είχαν προσωπική διαφορά. Δεν δόθηκε ποτέ καμιά αύξηση στις επικουρικές συντάξεις. Για όσους από τούς συνταξιούχους το άθροισμα των συντάξεών τους πέρασε κάποια λογιστικά όρια, τους προέκυψε εισφορά αλληλεγγύης ΑΚΑΓΕ και το ποσό της προσωπικής διαφοράς μεγάλωσε. Τα ίδια και για τις συντάξεις που πέρασαν τα φορολογικά όρια.

Ετοιμάζεται νέο ασφαλιστικό με νέα επώδυνα μέτρα. Ήδη έχει δρομολογηθεί η αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 74 χρόνια και η περικοπή της μίας από τις δυο εθνικές συντάξεις για όσους δικαιούνται και σύνταξης χηρείας.

Τα αποθεματικά του επικουρικού (ΕΤΕΑ) των παλαιών συνταξιούχων, μετά την νομοθέτηση του λεγόμενου ατομικού «κουμπαρά» στο ΤΕΚΑ, είναι στο τελείωμά τους και οι επικουρικές συντάξεις θα βρεθούν σε κίνδυνο το επόμενο διάστημα, και όπως Διαδίδει ο υφυπουργός εργασίας (ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ) η Επικουρική δεν είναι Σύνταξη (αλλά Επίδομα ). Το κράτος ποτέ δεν συμμετείχε στην χρηματοδότηση των Επικουρικών Συντάξεων ..Το δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει. Τα δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας, βρίσκονται στα πρόθυρα της διάλυσης. Γιατροί και άλλοι υγειονομικοί συνταξιοδοτούνται, μαζικά παραιτούνται (το φαινόμενο έχει πάρει μεγάλη έκταση). Κλινικές, μονάδες αδυνατούν να λειτουργήσουν ή υπολειτουργούν, ακόμα κλείνουν, ειδικά μηχανήματα νεοαγορασμένα και εγκατεστημένα δεν λειτουργούν ελλείψει ειδικευμένων γιατρών και άλλου προσωπικού.

Μπροστά σε αυτή την άθλια ζωή που μας έχουν επιβάλει καλούμαστε να δυναμώσουμε τους αγώνες μας μαζικά – δυναμικά από κοινού με τους εργαζόμενους τα παιδιά και τα εγγόνια μας που έρχονται να εργασθούν και να ζήσουν σε χειρότερες συνθήκες από αυτές που εμείς ζήσαμε.

Λέμε -ΟΧΙ στην συρρίκνωση του εισοδήματος των “απόμαχων..

Λέμε -ΟΧΙ στην Τεχνική ακρίβειας στα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης..

Λέμε -ΟΧΙ στις ψεύτικες Αυξήσεις στις συντάξεις μας,

Λέμε -ΟΧΙ στην επιβάρυνση του κόστους υγείας με το εφεύρημα της “ασφαλιστικής” και “λιανικής” τιμής των φαρμάκων, καθώς και την πληρωμήτων επεμβάσεων στα απογευματινά χειρουργεία

Λέμε - ΝΑΙ στην έντιμη Φορολόγηση .. Φορολογία για Συνταξιούχους και όχι για Βιομηχάνους !!!

Λέμε - ΝΑΙ στην κατάργηση της “προσωπικής διαφοράς”,

Λέμε -ΝΑΙ στην κατάργηση της “Εισφοράς Αλληλεγγύης”

Λέμε - ΝΑΙ στην επαναφορά υπέρ της απόδοσης της 13ης και 14ης σύνταξης.

Λέμε – ΝΑΙ σε μια Ανεξάρτητη , Ισότιμη, Δημοκρατική Δικαιοσύνη !!!!!

Καλούμε τους Συνταξιούχους της ΔΕΗ να πλαισιώσουν την ΈνωσηΣυνταξιούχωνΟμίλου ΔΕΗ και την Γενική Ομοσπονδία (ΓΕΝΟΣ-ΔΕΗ ) ώστε Ενωμένοι και Μαζικά με ενιαίοσυντονισμό Να Διεκδικήσουμε την στήριξη των Δικαιωμάτων και να πάρουμεπίσω Αυτά που μας Άρπαξαν..

ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Το μέλλον των Διεκδικήσεων Δεν θα έρθει από μόνο του , έτσι νέτο σκέτο , αν δεν μετέχουμε και εμείς.

ΤΟ ΔΣ -ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ-ΔΕΗ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ