ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Ναύπλιο: Το Ίδρυμα Β. Παπαντωνίου προχωρά στην υλοποίηση του οράματος της ιδρύτριάς του

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:05:00 π.μ. | |
Ιωάννα Παπαντωνίου
Η Ημέρα της Γυναίκας τιμά τις γυναίκες και τις μητέρες αναδεικνύοντας την ανεκτίμητη συνεισφορά τους στη ζωή όλων μας. 

Τιμά τις προσωπικότητες εκείνες που παρά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς της εποχής τους, ανέδειξαν το έργο τους με πίστη, τόλμη, σθένος, και αυταπάρνηση. 

Μέσα από την παγκόσμια αναγνώριση και καταξίωση του ρόλου της γυναίκας, αναδεικνύονται κοινωνίες που σέβονται τη θρησκεία, την πατρίδα και τις παραδόσεις.

Το Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου γιορτάζοντας φέτος τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του, τιμά την ιδρύτρια του Ιωάννα Παπαντωνίου, μία γυναίκα ξεχωριστή που ταυτίστηκε με την επιτόπια έρευνα της Ελλάδος, της Κύπρου και της Κάτω Ιταλίας, καθώς και με την συλλογή και με την διάσωση των στοιχείων του Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού. 

Η Ιωάννα Παπαντωνίου αποτελεί πρότυπο άριστου επιστήμονα και συνεργάτη. Προσέγγισε το ένδυμα και ως αντικείμενο μελέτης, και ως μουσειακό αντικείμενο και ως αποτέλεσμα δημιουργικής ερμηνείας στο θέατρο αλλά και στον κινηματογράφο κάτι που θεωρήθηκε ιδιαίτερα καινοτόμο.
 
Πάνω απ´ όλα όμως η Ιωάννα Παπαντωνίου με την προσωπικότητά της, συνεχίζει να μας διδάσκει την αξία της ομαδικότητας, του αλληλοσεβασμού, της προσφοράς με ποιότητα και την ταπεινότητα.

Το Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου και οι συνεργάτες του αισθανόμενοι βαθιά την ευγνωμοσύνη απέναντι στην ίδια και στην άνω των 50 ετών ξεχωριστή πολιτιστική της διαδρομή, προχωρούν δυναμικά στην υλοποίηση του οράματος της που είναι το Μουσείο του Πολιτισμού του Ενδύματος κάτι που άλλωστε της είχε αναθέσει προσωπικά η Μελίνα Μερκούρη!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ