ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Με σατυρική διάθεση το αποκριάτικο γλέντι του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:41:00 μ.μ. | | |
Παραδοσιακοί χοροί
Με σατυρική διάθεση και το απαραίτητο παραδοσιακό αποκριάτικο χρώμα και ύφος, ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου διοργάνωσε το Σάββατο 9 Μάρτη στη Νέα Κίο άλλο ένα υπαίθριο αποκριάτικο γλέντι, έτσι όπως έχει καθιερωθεί στον τόπο μας!

Οι χορευτικές ομάδες του Συλλόγου χόρεψαν «Στης ακρίβειας τον καιρό» δραματοποιώντας το τραγούδι εξαιρετικά κι ανέβασαν το κέφι στα ύψη μαζί με το Γαϊτανάκι, το "Γέρασα μωρε παιδιά!" και τα υπόλοιπα παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες περιοχές της χώρας.
"Τα κουκιά, το πιπέρι, η σκούπα, τα μούσμουλα, η κλώσσα" και ό,τι άλλο έπλασε αυθόρμητα ο λαός μας, παρουσιάστηκε στη συνέχεια από τους μικρούς μας χορευτές και απέσπασε το χειροκρότημα του κόσμου που προσήλθε για άλλη μια φορά για να διασκεδάσει μαζί μας ...όπως παλιά στις Αποκριές!
Η ντροπαλή νύφη τα 'δωσε όλα στον λιποθυμιάρικο χορό, και το γλέντι ξεκίνησε!
Μαζί μας ήταν το μουσικό σχήμα ΚΡΟΥΣΤΡΙΝΓΚΣ και ο Βασίλης Μαντζούνης που συνόδευσε την έμμετρη έναρξη δια χειρός της δασκάλας μας Θεώνης Κωτσιοπούλου. Ύστερα συνέχιστηκε το γλέντι με το ποιοτικό πρόγραμμά του συγκροτήματος.
Τέλος, οι εθελοντές - μέλη του συλλόγου φρόντισαν κι αυτή τη φορά για το καλό ψήσιμο στα σουβλάκια μας και κέρασαν κρασί όσους βρέθηκαν κοντά μας.
Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και συμμετείχαν σε αυτήν.
Ιδιαιτέρα ευχαριστούμε την ψαροταβέρνα "Η Ψαροπούλα του Βαλσαμή" για την προσφορά του δώρου που τέθηκε σε λαχειοφόρο αγορά, για την απαραίτητη οικονομική ενίσχυση της εκδήλωσης...

Στης ακρίβειας τον καιρό
με Ταμείο αδειανό...
εκαλέστηκα κι εγώ
έξω απο τον Μορφωτικό
Με σουβλάκι και κρασάκι
χόρεψα το γαϊτανάκι
κι έτριψα και το πιπέρι
πώς αλλιώς θα 'βρισκα ταίρι;
Κι απ' τη Λέρο μας τη σκούπα,
εσηκώνοντας την κούπα
κέρασα κι ένα κρασί
για τη Νύφη μας που εβγήκε,
τελευταία στο χορό...

Και του χρόνου!!! Καλές Αποκριές και Καλή Σαρακοστή!

Το Διοικητικό Συμβούλιο
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ