ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Επίσκεψη μαθητών του Νέου Σχολείου Αργολίδας στο νησί της Κέρκυρας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:00:00 π.μ. | |
Σχολική εκδρομή
Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος: Πολιτισμός, η ιστορική μορφή του Ι. Καποδίστρια και η σύνδεσή της με τις δυο πόλεις Ναυπλίου και Κέρκυρας, η Α και Β Λυκείου του Νέου σχολείου επισκέφθηκε την Κέρκυρα:
Επίσκεψη στο νησί της Κέρκυρας, Α και Β Λυκείου: Ημέρα 1η

Επίσκεψη και ξενάγηση στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της ΕΡΤ. Ο συγκεκριμένος τοπικός σταθμός της Ελληνικής Ραδιοφωνίας εξέπεμψε το 1957. Μαθητές και καθηγητές ενημερωθήκαμε για τη λειτουργία του σταθμού που περιλαμβάνει εκπομπές ενημερωτικού χαρακτήρα ενώ υποστηρίζει την έντεχνη μουσική 10 με 12 ώρες ημερησίως. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κ Παπαϊωάννου Ελένη για την τόσο ζεστή ενημέρωση καθώς και την κ Ρενάτα

Δαλιανούδη(επιστημονική συνεργάτιδα και μουσική παραγωγό στην ΕΡΤ Κέρκυρας/ Αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο) για την όλη οργάνωση του συγκεκριμένου προγράμματος!

 Η μέρα έκλεισε με τσικνίσματα και διασκέδαση, όπως προστάζει το έθιμο.
Εκδρομή Ά και Β´ Λυκείου στην Κέρκυρα: Μέρα 2η

️Σήμερα η ξενάγησή μας επικεντρώθηκε στο πέρασμα των πολιτισμών που στιγμάτισαν την Κέρκυρα ανά τους αιώνες. Ξεκινήσαμε με τα επιβλητικά οχυρά, τα νεοκλασικά και μεσαιωνικά κτίσματα, τις επαύλεις και περπατήσαμε στα καντούνια. Μας απασχόλησε ιδιαίτετα η αρχιτεκτονική του νησιού και επισκεφθήκαμε :το Παλιό Φρούριο, το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, το Λιστόν, τη Σπιανάδα, την Ιόνιο Ακαδημία, τον Άγιο Σπυρίδωνα.

Στη συνέχεια περπατήσαμε στο δάσος του Μον Ρεπό που χτίστηκε από τον βρετανό ύπατο αρμοστή των Ιονίων νήσων. Το Μον Ρεπό έχει μεγάλη ιστορική σημασία και στον κήπο του ευδοκιμούν πάνω από 2.000 είδη φυτών.

Η ημέρα εορτασμού της Γυναίκας έκλεισε συμβολικά με τη θεατρική παράσταση «Το μπουφάν της Χάρλεϋ» στο ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας με την Μαριάννα Τουμασάτου.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη σημερινή ξενάγηση την κ Αγγελική Παναγοπούλου, Καθηγήτρια Βυζαντινής Ιστορίας, Παν/μιο Ιωαννίνων και επίσημη Ξεναγό!
Εκδρομή στην Κέρκυρα, Ά και Β´ Λυκείου: Ημέρα 3η

Σήμερα οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στην οικία των νεανικών χρόνων του Ιωάννη Καποδίστρια. Η συγκεκριμένη κατοικία αποτελεί αρχιτεκτονικό κόσμημα και μοναδικό δείγμα κερκυραϊκής εξοχικής κατοικίας ιδιοκτησία της οικογένειας Καποδίστρια στην περιοχή Ευρωπούλων της Κέρκυρας. Από τη θέση της ονομάζεται Κουκουρίτσα, δηλαδή κορυφή ενός λόφου.

Θαυμάσαμε προσωπικά αντικείμενα του Ιωάννη Καποδίστρια, χάρτες, βιβλία, τιμητικά δώρα που έλαβε όπως μετάλλια, αντικείμενα από την περίοδο που βρισκόταν στην αυλή του Τσάρου Αλέξανδρου Α΄, κυβερνητικά έγγραφα, έργα τέχνης και έπιπλα της οικογένειας. Με βάση το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα συζητήσαμε για τα εκθέματα του Μουσείου αναλύοντας την πορεία της ζωής του Κυβερνήτη και τη σημασία του έργου του.
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το ανάκτορο Αχίλλειον, που μας προκάλεσε το ενδιαφέρον και λόγω της αρχιτεκτονικής του ανακτόρου, αλλά και λόγω των πολύτιμων συλλογών από έπιπλα και προσωπικά αντικείμενα της αυτοκράτειρας, Σίσσυ. Η Έπαυλη χτίστηκε από την ίδια την Αυτοκράτειρα της Αυστροουγγαρίας Ελισάβετ. Οι κήποι αποτέλεσαν και το σημείο αναφοράς της ξενάγησής μας με την υπέροχη θέα της θάλασσας αλλά και της Κέρκυρας στο βάθος.
Στη συνέχεια ακολουθήσαμε την παραλιακή ζώνη του νησιού και αργότερα περιηγηθήκαμε μέσα στα καντούνια με τα εντυπωσιακά ψηλά και πολύχρωμα σπίτια με κεραμίδια και καμινάδες, με απλωμένες μπουγάδες και αμέτρητες εκκλησίες!

Ευχαριστούμε πολύ τους υπευθύνους καθηγητές του προγράμματος κ Κορκοφίγκα, κ Λάβδα, κ Κυριακόπουλο και κ Κατερίνη καθώς και τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Νέου Σχολείου για την ένθερμη υποστήριξη του συγκεκριμένου προγράμματος!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ