ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Γεμάτο εκδηλώσεις το προτελευταίο τριήμερο της Αποκριάς στο Δήμο Άργους - Μυκηνών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:50:00 π.μ. | |
Παραδοσιακοί χοροί
Γεμάτο εκδηλώσεις ήταν το προτελευταίο τριήμερο της Αποκριάς στο Δήμο Άργους – Μυκηνών με Μουσικές Εκδηλώσεις, την 1η Γιορτή Γκόγκας, καρναβαλική παρέλαση αλλά και παραδοσιακά έθιμα.
Παρασκευή 8 Μαρτίου

Με σύνθημα πως η «Μουσική Ενώνει», τρία μουσικά σχολεία, της Αργολίδας, της Δράμας και της Καστοριάς με τα παραδοσιακά σύνολα τους παρουσίασαν μια υπέροχη συναυλία στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου. Περισσότερα από 100 παιδιά ένωσαν τις φωνές τους και με την συνοδεία κυρίως παραδοσιακών οργάνων προσέφεραν στους παρευρισκόμενους μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία.
Σάββατο 9 Μαρτίου

Η 1η Γιορτή Γκόγκας στους Στρατώνες του Καποδίστρια στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού εκατοντάδες κόσμου κατέκλεισαν τον χώρο για να δουν από κοντά πως παρασκευάζεται το τοπικό αυτό παραδοσιακό ζυμαρικό ενώ είχαν και την ευκαιρία να το δοκιμάσουν. Παράλληλα περιηγήθηκαν στην έκθεση των τοπικών προϊόντων που είχε στηθεί στο σημείο ενώ η βραδιά έκλεισε με γλέντι και χορό από το συγκρότημα χάλκινων και πνευστών «BrozaBanda».

Το χορό άνοιξαν ομάδες από την Χορευτική Παιδεία και το Σύλλογο ‘’Σάμινθος’’ ενώ συμμετείχαν το Λύκειο Ελληνίδων, η Ελληνική Παράδοση, το Άνθεμα, ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας και Φίλων Ποντιακού Ελληνισμού ‘’Παναγιά η Σουμελά’’ και το Χορόσημο.
Κυριακή 10 Μαρτίου

Με την συνδρομή φορέων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε η Καρναβαλική παρέλαση στη Νέα Κίογεμίζοντας χρώματα και τραγούδια τη κωμόπολη όπου ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους. Την παρουσίαση έκανε ο ‘’Αστερίξ και ο Οβελίξ’’.
Αποκριάτικες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε στα Φίχτια με την αναβίωση του εθίμου της Πατινάδας με την συνδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’Σάμινθος’’. Θεατρικό παιχνίδι και κατασκευή αποκριάτικης μάσκας στη Παιδική & Νεανική Βιβλιοθήκη Άργους. Αποκριάτικος χορός και δρώμενα από τον Μορφωτικό Σύλλογο της Νέας Κίου έξω από τα γραφεία του Συλλόγου στη Νέα Κίο. Ο Βλάχικος Γάμος στο Μαλαντρένι. Αποκριάτικο γλέντι με διαγωνισμό της καλύτερης αμφίεσης στο Κεφαλάρι κα.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις συνεχίζονται και αυτήν την βδομάδα με την κορύφωση της μεγάλης Καρναβαλικής παρέλασης την ερχόμενη Κυριακή στο Άργος.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ