ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Σε αποκριάτικους ρυθμούς ολόκληρη η Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:50:00 π.μ. | |
Μασκαράδες
Καρναβαλικές παρελάσεις, υπαίθρια δρώμενα, αναπαραστάσεις παλαιών εθίμων, δράσεις για παιδιά, πάρτι και γλέντια, συνθέτουν το πολύχρωμα μωσαϊκό των Αποκριάτικων προγραμμάτων των δήμων, των κοινοτήτων, των Συλλόγων, των Σωματείων και των ομάδων πολιτών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Κάποιες απ’ τις κυριότερες εκδηλώσεις:

Ναύπλιο

Το Σάββατο, στις 8.30 το βράδυ, στην πλατεία των Τριών Ναυάρχων, ένα ταξίδι στο χρόνο, στην τέχνη και στον πολιτισμό. Αυτοσχέδια περιπατητική παράσταση, με ντόμινο και Αρλεκίνο. Μία μεταφορά στο χρόνο απ’ την εποχή της Βενετοκρατίας μέχρι και την σύγχρονη εποχή του Ναυπλίου. Αυτοσχέδια κωμωδία με φιγούρες του 16ου αιώνα της Ιταλίας, αλλά και με χορούς σε ρυθμούς ταραντέλας.

Την Κυριακή, 17 του μήνα, στις 11 το πρωί, ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο. Καλοντυμένες κυρίες, μίας άλλης εποχής, διασχίζουν τα σοκάκια της παλαιάς πόλης του Ναυπλίου.

Στις 12 το μεσημέρι, του Σαββάτου, μεγάλη συναυλία της Φιλαρμονικής του Ναυπλίου, στην πλατεία Συντάγματος, με ιταλικές καλτσονέτες και με τραγούδια του μεσοπολέμου.

Την Κυριακή, στις 6 το απόγευμα, η καρναβαλική παρέλαση, με καύση καρνάβαλου, με βεγγαλικά και με γλέντι.

Φεστιβάλ Σοκολάτας

Ένα διήμερο, Σάββατο και Κυριακή, με πολλές εκπλήξεις. Απ’ τις 10 το πρωί στον πεζόδρομο του ΟΣΕ και στο Πάρκο του Κολοκοτρώνη. Διάφορα δρώμενα με επίκεντρο τη σοκολάτα.

Στον πολυχώρο πολιτισμού ” Φουγάρο ”, το Σάββατο, θα λάβει χώρα χορευτικό δρώμενο με αυθεντικές Αργειακές Καντρίλιες (έθιμο του Άργους, Γαλλικός χορός, ήρθε στο Άργος το 1938).

Άργος

Περατζάδες το απόγευμα του Σαββάτου, στο Άργος. Γαιτανάκια το Σάββατο, στην πόλη του Άργους, το Σάββατο. Στις 3.30 η καρναβαλική παρέλαση του Άργους, την Κυριακή. Εκδηλώσεις σε Επίδαυρο, Λυγουριό και Ερμιονίδα.

Λακωνία

Το Σάββατο, στις 4 το μεσημέρι, στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, θα λάβει χώρα η Βενετσιάνικη ιστορία αγάπης … μετά μουσικής. Συναυλία Λίνας Ροδοπούλου, το βράδυ στην Καστροπολιτεία.

” Λευκή Νύχτα ” στη Νεάπολη Βοιών, το Σάββατο. Καρναβάλι και Βλάχικος Γάμος την Κυριακή, στη Νεάπολη. Καρναβάλι στις Κροκεές, το απόγευμα της Κυριακής. Την Καθαρά Δευτέρα, μουτζουροδευτέρα στο Καστόρι, φωτιές κ.ά. σε Ανώγια, Γκοριτσά, Αγγελώνα, Αγόριανη, Γεωργίτσι και Βλαχιώτη.

Κορινθία

Καρναβάλι στο Βραχάτι, την Κυριακή, με συναυλία Σταβέντο και Ήβη Αδάμου. Βλάχικος Γάμος την Καθαρά Δευτέρα στο Ζευγολατιό, στις 12 το μεσημέρι. Την Κυριακή στις 4 μ.μ. το καρναβάλι της Νεμέας, ενώ το καρναβάλι στο Κιάτο θα γίνει την Κυριακή. Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Τσαλίκη. Βραδινή ποδαράτη το Σάββατο στο Δερβένι και την Κυριακή, καρναβαλική παρέλαση.

Στην Κόρινθο, η παρέλαση θα γίνει το Σάββατο, στις 3 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει συναυλία με την Αναστασία.

Στο Λουτράκι, παραδοσιακή συναυλία το Σάββατο και το απόγευμα της Κυριακής, η καρναβαλική παρέλαση και η συναυλία της Ζόζεφιν. Παρέλαση θα γίνει την Κυριακή και στους Αγίους Θεοδώρους. Την Καθαρά Δευτέρα, στις 5 το απόγευμα, θα λάβει χώρα η αναπαράσταση του χορού της Τράτας, στο κέντρο του Λουτρακίου.

Αρκαδία

Καρναβάλι και μεγάλο πάρτι στην πλατεία ΄Αρεως της Τρίπολης, το μεσημέρι της Κυριακής. Συναυλία με Βρετό.

Καρναβάλι την Κυριακή, σε Μεγαλόπολη, Καρύταινα, Δυρράχι.

Στο δήμο Γορτυνίας, σε εξέλιξη το 15ο Λαγκαδινό, σατυρικό καρναβάλι, Το λιώσιμο του χοιρινού στα Τρόπαια, στις 11 το πρωί της Κυριακής και το κάψιμο του μακαρονά, στη Δημητσάνα, στις 6 το απόγευμα της Κυριακής.

Το Αστρινό καρναβάλι το απόγευμα του Σαββάτου. Την Κυριακή, ιδιαίτερα καρναβάλια σε Άγιο Ανδρέα και Κορακοβούνι. Η καρναβαλική παρέλαση στο Λεωνίδιο θα διεξαχθεί την Κυριακή, στις 4.30 το απόγευμα.

Στο χωριό Αραχαμίτες της Τρίπολης, θα γίνει αναπαράσταση του παλαιού παιχνιδιού Αμάδες. Αποκριάτικες εκδηλώσεις σε Λιθοβούνια, Ασέα, Καμάρι, Ρίζες, Δεμίρι, Μαυρίκι, Δόξα Γορτυνίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ