ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Ναύπλιο Επόμενη Μέρα: Καλοδεχούμενος αλλά με ερωτηματικά ο διαχειριστικός ελεγχος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:35:00 π.μ. | |
Ναύπλιο Επόμενη Μέρα
(Αυτονόητο ότι θα περιλαμβάνει και το διάστημα διοίκησης της σημερινής δημοτικής αρχής.)
Ως «ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» καλωσορίζουμε τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής διαχειριστικού ελέγχου στο Δήμο Ναυπλιέων όπως αυτή ανακοινώθηκε από τον κ. Ορφανό. Είναι μια καλή ευκαιρία να πέσουν οι μάσκες και να αποτυπωθούν στη σωστή τους διάσταση τα οικονομικά του Δήμου.

Ωστόσο τόσο ο χρόνος όσο και η προχειρότητα της ανακοίνωσης, μας γεμίζει ερωτηματικά για την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής του κ. Ορφανού για τον υποφαινόμενο έλεγχο που θα πραγματοποιηθεί. Δεν είναι τυχαίο ότι συμπίπτει με το ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΟΥ ποσού 10 ,8 εκ. ευρώ που θέλει να λάβει η Δημοτική Αρχή του κ. Ορφανού από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το προσεχές διάστημα.

Όσο και να προσπαθήσει όμως, να θολώσει τα νερά εμείς θα είμαστε εδώ για να επαναλαμβάνουμε ότι η υπογραφή τέτοιου ΔΑΝΕΙΟΥ οδηγεί μαθηματικά το Δήμο Ναυπλιέων σε καθεστώς ιδιότυπου μνημονίου με όρους, εγγυήσεις και ελέγχους που θα υποθηκεύσουν το μέλλον όλων μας αλλά ιδιαιτέρως της νέας γενιάς του τόπου μας.

Θα επαναλάβουμε ότι όλα γίνονται στο βωμό της μικροπολιτικής σκοπιμότητας, είτε από ανικανότητα ερμηνείας οικονομικών καταστάσεων και στοιχείων καθότι αποκρύπτεται συνειδητά, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια με σκοπό την εξαπάτηση των δημοτών είτε ανεπάρκειας στη διαχείριση αποτελεσματικής και χρηστής διοίκησης.

Επειδή δεν φοβόμαστε προτείνουμε όμως ο διαχειριστικός έλεγχος στο Δήμο Ναυπλιέων να ξεκινήσει από το 2011 ως ενιαίος Δήμος Ναυπλιέων και ο έλεγχος να συμπεριλάβει και το διάστημα διοίκησης της σημερινής δημοτικής αρχής.

Εξακολουθούμε να παραμένουμε καχύποπτοι για τη χρονική στιγμή της ανακοίνωσης του διαχειριστικού ελέγχου ωστόσο ευελπιστούμε να τηρηθούν οι νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες χωρίς αστερίσκους και προκαθορισμένα πορίσματα.

ΥΓ: Το δήθεν έλλειμμα των 10, 8 εκατομμυρίων € που παρουσιάζεται από την δημοτική αρχή δεν έχει καμία σχέση με τις οφειλές του Δήμου προς τρίτους. Για τις συγκεκριμένες οφειλές υπάρχουν αντίστοιχα έσοδα και μάλιστα πολύ περισσότερα με μεγάλη δυνατότητα είσπραξης έτσι ώστε να αποπληρωθούν. Αναμένουμε τις ενέργειες σας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ