ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Δράση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αργολίδας κατά της Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:41:00 μ.μ. | |
Παιδιά ΑμεΑ
Με αφορμή την ημέρα κατά της Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού, όπως έχει οριστεί η 6η Μαρτίου, το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αργολίδας συμμετείχε σε δράση του Δ.Σ.Σ.Δ. που συντονίζει το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Το μήνυμα που θέλαμε να δια δώσουμε είναι το “Σπάσε την σιωπή και μίλα“. Οι μαθητές μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς μιλήσαμε για την Βία, ζωγράφισαν συνθήματα κατά της Βίας και των “άσχημων” συναισθημάτων που αυτή προκαλεί τόσο στο θύμα όσο και στο θύτη. 

Φορέσαμε τις μπλούζες με τα συνθήματα, φουσκώσαμε μπαλόνια με αντίστοιχες έννοιες και βρεθήκαμε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Άργος. 

Εκεί συναντήσαμε, ύστερα από γενικό κάλεσμα μας, γονείς και φίλους των μαθητών μας, αλλά και μαθητές από αλλά δύο σχολεία. 

Το ένα ήταν το ειδικό δημοτικό και το άλλο η Γ’ τάξη του ιδιωτικού δημοτικού ‘Μαλτέζου’. Εκπρόσωποι του Δήμου και της τοπικής κοινότητας, αλλά και ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, κ. Πολύδωρος ήταν μαζί μας. 

Στις 11.00 π. μ. σκάσαμε ταυτόχρονα τα μπαλόνια μας θέλοντας να μεταδώσουμε το μήνυμα της άρσης του φόβου και της ανοχής, αλλά και της αναζήτησης βοήθειας για την προστασία του θεμελιώδους δικαιώματος του κάθε ανθρώπου, παιδιού και ενήλικα, για ασφάλεια σωματική, συναισθηματική, ψυχολογική και πνευματική!

Η συντονίστρια του Προγράμματος Ο Διευθυντής

Μερμιγκη Πετρούλα ΠΕ23 Ταραντίλης Σωτήριος ΠΕ11

Συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί – ΕΕΠ και ΕΒΠ

Βακάλης Γιώργος ΠΕ86

Γούλα Βασιλική ΠΕ02

Λούζη Μάρια ΠΕ88.01

Παναγιώτου Παναγιώτης ΠΕ88.02

Πάτσιου Ελπίδα ΔΕ01

Σπανού Αικατερίνη ΠΕ03

Σπανού Γεωργία ΠΕ30

Σταυρόπουλος Χαράλαμπος ΠΕ88.02
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ