ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Ταυτοποιήθηκε σορός άνδρα στην Ύδρα - Αποβίβαση ασθενούς στο Γύθειο - Ακυβερνησία σκάφους στη Νεάπολη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:55:00 π.μ. | | |
Λιμενικό σκάφος
Αναφορικά με τον εντοπισμό σορού άνδρα, στη θαλάσσια περιοχή “ΖΟΥΡΒΑΣ” στο νησί της Ύδρας, τις πρωινές ώρες την 25/01/2024, γνωρίζεται ότι ταυτοποιήθηκε η σορός. 

Πρόκειται για ημεδαπό, ηλικίας 78 ετών.

-Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Γυθείου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ότι 25χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος (ειδικότητα ναύτης) δεξαμενόπλοιου σημαίας Παλάου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Το πλοίο έπλεε στον Λακωνικό Κόλπο, 12 ν.μ. νότια-νοτιοανατολικά του Γυθείου,.

Στο σημείο έσπευσε η Ε/Γ-Λάντζα ''ΤΖΕΝΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ'' Ν. Ελευσίνας 43, όπου παρέλαβε τον 25χρονο και τον μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι του Γυθείου. Στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Γυθείου.

-Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Νεάπολης Βοιών, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. για την ακυβερνησία ερασιτεχνικού σκάφους, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή 0,95 ν.μ. νότια της Νεάπολης Βοιών, με έναν (01) ημεδαπό επιβαίνοντα.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής, ενώ το ερασιτεχνικό σκάφος ρυμουλκήθηκε από έτερο ερασιτεχνικό σκάφος στο λιμάνι του Παλαιοκάστρου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ