ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Tα 3 Λύκεια της πόλης του Άργους αγκάλιασαν τα άτομα με προβλήματα όρασης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:28:00 π.μ. | |
Βιωματική δράση
Ο αθλητισμός δεν αφορά μόνο τη σωματική ανάπτυξη και υγεία, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο.
Με τη συμμετοχή στα αθλήματα γινόμαστε μέλη μιας ομάδας και μαθαίνουμε να επικοινωνούμε ισότιμα και με κανόνες, να συμμετέχουμε σε μια κοινή προσπάθεια προς έναν κοινό στόχο. Είναι μια ευκαιρία να κάνουμε νέους φίλους και να μάθουμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους.
Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι και το γεγονός ότι μέσα από τον αθλητισμό αντιλαμβανόμαστε και αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα και καλλιεργούμε την ιδέα του αλληλοσεβασμού και της ανεκτικότητας.

Η σημασία της διαφορετικότητας και κατά πόσο είμαστε σε θέση να συνυπάρξουμε με άτομα που απέχουν από το δικό μας γνώριμο.
Στις 05 Μαρτίου 2024 το 1ο Λύκειο Άργους το 2ο Λύκειο Άργους και το 3ο Λύκειο Άργους συνδιοργάνωσαν με το ΠΑΙΓΜΑ, το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για άτομα με ειδικές ανάγκες στο ΔΑΚ Άργους μια βιωματική δράση συνύπαρξης και συνεργασίας, προωθώντας την ισότητα στην κοινωνία την ανοχή στη διαφορετικότητα και την ιδέα της συμπερίληψης.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Θεοφανόπουλο Πέτρο και τους κυρίους / κυρίες που συμμετείχαν από το Παίγμα.
Θερμά συγχαρητήρια στους καθηγητές Φυσικής Αγωγής Καμπόσο Κων/νο και Γρηγορίου Γρηγόρη για την πρωτοβουλία και την υλοποίησή αυτής της δράσης και φυσικά τους μαθητές και τις μαθήτριές που συνυπήρξαν με άτομα που απείχαν από το δικό τους γνώριμο.

Η Διευθύντρια του 1ου Λυκείου Άργους
Λένα Παπαθανασίου
Οικονομολόγος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ