ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ναύπλιο: "Πράσινη Ευρώπη -Βιώσιμο Μέλλον μέσα από τα μάτια των μαθητών του 1ου Λυκείου και του 4ου Δημοτικού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:11:00 π.μ. | | |
Πρόγραμμα EPAS
...Μια εκπαιδευτική καινοτομία, μια γέφυρα μεταξύ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της διάχυσης των ευρωπαϊκών δράσεων των δύο σχολείων σε μαθητές/τριες και των δύο βαθμίδων, εκπαιδευτικούς και γονείς καθώς και τοπικούς φορείς.

Την εκδηλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βουλευτικό τίμησαν πολλοί εκλεκτοί προσκεκλημένοι, εκπρόσωποι του Δήμου και στελέχη της εκπαίδευσης, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο δρ. Θεόδωρος Καλλιάνος, με το βαρύ βιογραφικό του να έρχεται σε ευχάριστη αντίθεση με την απλότητα και την αμεσότητα του λόγου του. Μίλησε στο κοινό με την ιδιότητά του ως πρώην μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έπαιξε ένα παιχνίδι ερωτήσεων με τα παιδιά, συνομίλησε μαζί τους για την Ευρώπη και τη σημασία της στη ζωή όλων μας, για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την διαδραστική παρουσίαση των δράσεων για το περιβάλλον περιβάλλοντος (θεατρικό δρώμενο και εποπτικό υλικό) από την ομάδα senior-junior ambassadors του σχολείου και το βίντεο για την Πράσινη Συμφωνία, που δημιούργησαν οι ίδιοι οι junior ambassadors. Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες του Δημοτικού παρουσίασαν θεατρικό και μουσικό δρώμενο με... ευρωπαϊκό χρώμα. Στο τέλος όλοι μαζί τραγούδησαν τον ευρωπαϊκό ύμνο στα Ελληνικά, Αγγλικά Γαλλικά και Γερμανικά και έγιναν όλοι μια ομάδα, Δημοτικό και Λύκειο, όλοι mazi.eu,για την Ευρώπη και τη Δημοκρατία.
Ευχαριστούμε όλους τους προσκεκλημένους και τους συντελεστές αυτής της καινοτόμας δράσης και φυσικά το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου για την εξαιρετική συνεργασία αλλά κυρίως τον δρα Θεόδωρο Καλλιάνο για την τιμή που μας έκανε!
Η ομάδα των senior junior ambassadors του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου

Η διευθύντρια, Νικολέττα Ματσιμάνη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ