ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Μετατίθεται την Κυριακή 14 Απριλίου η εκδήλωση του 1ου Λυκείου Άργους για τα Ολυμπιακά ιδεώδη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:57:00 π.μ. | |
Ολυμπιακή φλόγα
Η προγραμματισμένη για την Κυριακή 7 Απριλίου 2024, εκδήλωση με θέμα « ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ» μετατίθεται για την επόμενη Κυριακή 14 Απριλίου 2024 και ώρα 17:00, στην αίθουσα ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΕΛ ΑΡΓΟΥΣ.

Εκδήλωση αφιέρωμα στα Ολυμπιακά Ιδεώδη στο 1ο Λύκειο Άργους

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ολυμπισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη και με πυξίδα το θέμα της εργασίας που παρουσιάσαμε ως 1ο Λύκειο Άργους με επιτυχία στο 8ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, που διεξήχθη στο Παρίσι, από 25 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου 2024, με θέμα «Ελληνικός Πολιτισμός –Ευρωπαϊκός Πολιτισμός – Ολυμπιακό Ιδεώδες», αδράξαμε την ευκαιρία να οργανώσουμε μια εκδήλωση αφιέρωμα στον Ολυμπισμό και τις Αξίες του, που κινούνται γύρω από δύο βασικούς άξονες: Το «Ευ Αγωνίζεσθαι» και την «Ευγενή Άμιλλα».

Αξίες που ρυθμίζουν την συμπεριφορά του ατόμου, καθορίζονται από τις προηγούμενες εμπειρίες του και εξαρτώνται από τις αξίες της κοινωνίας. Από τους επιστήμονες εκπαιδευτικούς πιστεύεται ότι υπάρχει μια αντιπαράθεση ανάμεσα σε αυτό που πρεσβεύει η εκπαίδευση (συνεργασία, σεβασμός στους άλλους, συνύπαρξη κ.λ.π.) και σε αυτό που διακηρύττει και προβάλλει η κοινωνία (βία, πόλεμοι, έλλειψη ανοχής κ.λ.π.)

ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ
Κωσταντίνα Γογγάκη
Επίκουρος Καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Αθλητισμού ΣΕΦΑΑ, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Προλογίζει η Λένα Παπαθανασίου
Διευθύντρια 1ου ΓΕΛ Άργους
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από το πρόγραμμα που παρουσίασαν οι μαθητές στο 8ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Παρίσι

Η Κωνσταντίνα Γογγάκη γεννήθηκε στην Κερκύρα. Σπούδασε Επιστήμη της Φυσικής Αγωγής στην ΕΑΣΑ (ΤΕΦΑΑ) Αθηνών, καθώς και Νεοελληνική και Βυζαντινή Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι δύο φορές Υπότροφος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, όπου και ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή της. Παρακολούθησε Μεταπτυχιακές Σπουδές Δραματικής Ποίησης στο Κλασικό Τμήμα και Φιλοσοφίας στη Β΄ έδρα Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε επίσης στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου Ελλάδος και Ιστορία της Τέχνης στο Τμήμα Νορβηγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης. Από το 1997 είναι αριστούχος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από το 1999 δίδαξε "Φιλοσοφία του Αθλητισμού" στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ