ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Την Τετάρτη 17 Απριλίου απεργούμε

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:29:00 μ.μ. | |
Απεργία
Συναδέλφισες και συνάδελφοι, σε κάθε κατάστημα, σούπερ μαρκετ, αποθήκη και γραφείο…Μετά τη μεγαλειώδη απεργία στις 28 Φλεβάρη που στρίμωξε την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους μπροστά μας είναι η επόμενη μεγάλη μάχη, η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 17 Απρίλη!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας διεκδικώντας εδώ και τώρα κατώτατο μισθό 900 ευρώ, τις τριετίες μας, υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης, τις αργίες και τις Κυριακές μας.

Η επιτυχία της απεργίας στις 28 Φλεβάρη, η συμμετοχή πολλών συναδέλφων μας από διάφορους εργασιακούς χώρους όπως, γραφεία, αποθήκες τροφίμων, μεγάλα σούπερ μαρκετ, γραφεία, ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί και αλλού,μας δίνει δύναμη και μας γεμίζει αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Σε κάθε εργασιακό χώρο βγαίνουμε αποφασιστικά μπροστά, για αυξήσεις στους μισθούς μας, για τα επιδόματα μας, για μέτρα προστασίας του εισοδήματος μας, για μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια μας,. Απαιτούμε να μπει τέλος στις ατομικές συμβάσεις και στους εσωτερικούς κανονισμούς εργασίας που επιβάλουν άθλιους όρους και συνθήκες εργασίας. 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!!!

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και την εξαθλίωση…

-Με μισθούς που δε φτάνουν ούτε για τα βασικά, που δε φτάνουν να εξασφαλίσουμε αυτά που βάζουμε στα ράφια, αυτά που πουλάμε.

-Να εργαζόμαστε με κάθε μορφή ευέλικτης εργασιακής σχέσης, προγράμματος και ωραρίου, πάντα στο κόκκινο και από πόστο σε πόστο. Με όλα αυτά δηλαδή που στρώνουν το έδαφος για εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες που μας ταλαιπωρούν αφού ακόμα και τα βασικά μέσα ατομικής προστασίας, τα κατάλληλα εργαλεία για τη δουλειά μας, θεωρούνται περιττό κόστος για τους εργοδότες.

-Να μας στερούν κάθε δυνατότητα ξεκούρασης και ελεύθερου χρόνου και να είμαστε αντιμέτωποι με άσχημες και προσβλητικές συμπεριφορές, με πιέσεις από περιφερειακούς, διευθυντές και προϊσταμένους.

Από τη δική μας εξαντλητική δουλειά, η εργοδοσία βγάζει αμύθητα κέρδη… Η εργοδοσία όπως αυτή των σούπερ μάρκετς έφτασε το 2023 τα 15 δις τζίρο, ο Mr Jumbo που θέλει λιγότερες αργίες και περισσότερη δουλειά για τους εργαζόμενους, ξεπέρασε το 1 δις πωλήσεις. Αυτή την περίοδο οι επιχειρηματικοί όμιλοι στο εμπόριο τρέχουν επενδύσεις εκατομμυρίων.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προκαλεί με τις αναφορές της στο ζήτημα των τριετιών, ότι δήθεν με την αύξηση των 50 ευρώ μεικτά στον κατώτατο μισθό θα αυξηθούν και αυτές. Αυτό που πραγματικά έγινε με την κυβερνητική τροπολογία ήταν ένα μούφα «ξεπάγωμα» και μια πραγματική κλοπή 12 ολόκληρων χρόνων προϋπηρεσίας από τους μισθωτούς! Η κυβέρνηση απαλλάσσει την εργοδοσία από χιλιάδες ευρώ για κάθε μισθωτό εδώ και χρόνια και καλεί τους εργαζόμενους να πουν «ευχαριστώ» για τα 50 ευρώ, κλέβοντάς τους τα 249 ευρώ επιπλέον σήμερα κάθε μήνα από τις τριετίες.

Ως εδώ! Με κριτήριο τη ζωή μας, τις ζωές των οικογενειών μας και τις ανάγκες μας βγαίνουμε μπροστά, και διεκδικούμε όλα όσα σήμερα έχουμε ανάγκη για να δουλεύουμε και να ζούμε όπως μας αξίζει.

Το δίκιο κερδίζεται στο δρόμο μαζί με τους συναδέλφους μας, τους εργαζόμενους άλλων κλάδων και όσους ορθώνουν το ανάστημα τους απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης, επιχειρηματικών ομίλων, Ε.Ε και των κομμάτων που την προσκυνούν. Αυτήν την πολιτική που για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κέρδη τους στέκεται κερί αναμμένο και για τις δικές μας τις ανάγκες δήμιος. Την πολιτική που εμπορευματοποιεί την υγεία, την παιδεία και δίνει δις ευρώ το χρόνο σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και πολεμικές αποστολές εμπλέκοντας ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Η νέα απεργία, όπως και αυτή της Πρωτομαγιάς μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν συνέχεια της επιτυχημένης απεργίας της 28ης Φεβρουαρίου, απέναντι στους σχεδιασμούς και της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και τη στάση συγκάλυψης και συναίνεσης και της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Για αυτό λοιπόν, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την προετοιμασία της απεργίας στις 17 Απρίλη. Με το σωματείο μας και μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες κάνουμε δική μας υπόθεση την οργάνωση της απεργίας, προσπερνώντας σωματεία σφραγίδες που χρόνια τώρα είναι τα φερέφωνα της εργοδοσίας και τις θλιβερές διοικήσεις των Εργατικών Κέντρων του νομού που δεν κάνουν το παραμικρό για να υπερασπιστούν εργατικά δικαιώματα ούτε για να οργανώσουν τους εργαζόμενους… όσο και αν ήθελαν να μας πείσουν τις προάλλες, με την παρουσία της έτερης θλιβερής ηγεσίας της ΓΣΕΕ,για το αντίθετο…

Συνεχίζουμε τον δρόμο του αγώνα και της απεργιακής κλιμάκωσης!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ,

ΣΤΙΣ 10:30 ΠΜ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΑΡΓΟΣ

 Τιμάμε αγωνιστικά την πρωτομαγιά την Τετάρτη 1η του Μάη,μέραμνήμης και αγώνα των εργατών όπου Γης, κόντρα στην επιλογή της κυβέρνησης να την μετατρέψει σε αργία και να την μεταθέσει!

Καλούμε τους εργαζόμενους,τα πρωτοβάθμια σωματεία της Αργολίδας, κόντρα στην αναλγησία των ντόπιων Εργατικών Κέντρων που για άλλη μια φορά θα «απεργήσουν» από τα γραφεία τους, σε γενικό απεργιακό ξεσηκωμό. Τη μάχη της απεργίας θα τη δώσουμε με αποφασιστικότητα και επιμονή. Και θα πετύχουμε γιατί αυτός ο δρόμος είναι η πραγματική διέξοδος για εμάς τους εργαζόμενους.

· Με τον αδιάκοπο αγώνα μας θα βάλουμε στέρεες βάσεις για να γίνουν πράξη οι διεκδικήσεις μας:

· Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα Συνδικάτα.

· Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών που να καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

· Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012-2023.

· Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, της μετενέργειας κ.ο.κ.

· Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.

· Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμιά ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ