ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Μαθήτριες προσανατολισμού υγείας του 1ου Λυκείου Ναυπλίου στην Ιατρική Σχολή Πατρών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:35:00 μ.μ. | |
Σπουδαστές
Την Πέμπτη 28/3 οι μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, προσανατολισμού Υγείας, του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου μαζί με μαθητές από το 3ο ΓΕΛ Άργους, επισκέφθηκαν το τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Στη διάρκεια της επίσκεψης ξεναγήθηκαν στο εργαστήριο Φαρμακολογίας του Τμήματος Ιατρικής, που διευθύνεται από τον καθηγητή κ. Κυριάκο Κυπραίο. 

Υπό την καθοδήγηση των μελών του εργαστηρίου, Ευαγγελίας Ζβίντζου (Επιστημονική Συνεργάτης), Γεωργίας Κακαφώνη (Υποψήφια Διδάκτωρ) και Κατερίνας Γιαννάτου (Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια), οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια, ενημερώθηκαν για τις σύγχρονες τεχνικές έρευνας και ήρθαν σε επαφή με σύγχρονα μηχανήματα έρευνας και ανάλυσης, τη θεωρία των οποίων γνωρίζουν από τη διδακτέα ύλη τους. 
Οι μαθητές/τριες ενθουσιάστηκαν με τον χώρο και τις εγκαταστάσεις, συζήτησαν με τις ερευνήτριες για επιστημονικά θέματα σχετικά με τη χρήση ραδιενεργών ισοτόπων στην έρευνα, τεχνικών ανίχνευσης πρωτεϊνών και απομόνωσης γενετικού υλικού και ήρθαν σε επαφή με πρωτόκολλα και εγκαταστάσεις χειρισμού διαγονιδιακών πειραματόζωων.
Το πιο σημαντικό, όμως, ήταν πως πέρα από την εμπειρία που αποκόμισαν ήρθαν σε επαφή με την καθημερινότητα και τη ζωή του επιστήμονα. Λίγο πριν τις εξετάσεις, τα παιδιά πήραν κίνητρα για να συνεχίσουν τον δύσκολο δρόμο των πανελλαδικών εξετάσεων και οραματίστηκαν το μέλλον τους στον χώρο της έρευνας. Τους μαθητές/τριες συνόδευσαν οι καθηγήτριες Καρίγιαννη Δήμητρα, Καπίρη Αλεξάνδρα και ο καθηγητής Μπούτσης Κυριάκος.
Οι εκπαιδευτικοί και η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου κα Ματσιμάνη Νικολλέττα, αρωγοί της προσπάθειας των υποψηφίων να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις και καλή πρόοδο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ