ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Απονομή 1ου Τιμητικού Βραβείου Ανθρωπιστικής Ποίησης στη Γκέλη Ντηλιά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:22:00 μ.μ. | |
Γκέλη Ντηλιά
Σε εκδήλωση που έγινε στον Βόλο στα πλαίσια του τριημέρου που ήταν αφιερωμένο στην Ημέρα Ίδρυσης και Θεσμοθέτησης της Παγκόσμιας Ημέρας Κ. Π. Καβάφη, κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, η InternationalArtAcademyπου διεξάγει τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κ. Π. Καβάφης, με την ευγενική υποστήριξη της Διεύθυνσης Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης του ΥΠ.Π.Ε.Θ., απένειμε στην ΓκέληΝτηλιά το 1ο Τιμητικό Βραβείο Ανθρωπιστικής Ποίησης «για την μεγάλη προσφορά της στην κοινωνία,στις ευάλωτες ομάδες και στην εκπαίδευση τους μέσω της ποίησης».

Η ποιήτρια διεξάγει εθελοντικά Σεμινάρια-Εργαστήρια ποίησης στα Σωφρονιστικά Καταστήματα από το 2019. Οι έγκλειστοι «κοινωνούν με ποίηση» και επικοινωνούν μέσω της ποίησης, εξωτερικεύοντας τον τραυματικό εσωτερικό τους κόσμο με ποιήματα που συγγράφουν οι ίδιοι και των οποίων τα αποτελέσματα εκπλήσσουν τους εαυτούς τους.

Η ποιητική της συλλογή «Το στίγμα των βάλτων» - Ποιήματα της φυλακής, που εκδόθηκε το 2023 από τον εκδοτικό οίκο ΑΩ, έχει σχεδόν εξαντληθεί.Στην παρουσίαση αυτών, καταξιωμένα άτομααναφέρθηκαν στην περιγραφή του αθέατου κόσμου των φυλακισμένων, μέσα από τα 33 ποιήματα αυτής της ιδιαίτερης ποιητικής συλλογής που ταξίδεψε σε μια περιοδεία σε τέσσερις πόλεις, αρχής γενομένης από το Ναύπλιο και από εκεί στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα και ολοκληρώθηκε στον Βόλο, τόπο καταγωγής της ποιήτριας.

Οι κριτικές που μέχρι τώρα έχουν γραφτεί σχετικά με «Το στίγμα των βάλτων»είναι εγκωμιαστικές. Προέρχονται από την ΕλένηΓρομπανοπούλου, τον ΣίμοΑνδρονίδη, τον Γρήγορη Σκιαδά, την Άννα Φλωροπούλου, την Αγγελική Καρδαρά, την ΈλεναΠαπαθανασοπούλου, τον ΑγαθοκλήΑζέλη, τον ΑντώνηΠαπαγιαννίδηκαι τον Απόστολο Παπαδούλη.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ