ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Τάσος Λάμπρου: Η Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας με τις νέες και μεγάλες επιβαρύνσεις της και τα 5 βήματα μίας άλλης πολιτικής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:56:00 π.μ. | |
Τάσος Λάμπρου
Σήμερα Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 συνεδριάζει η Δημοτική επιτροπή για να εγκρίνει την νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΕΡ σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου με κύριο χαρακτηριστικό τις νέες και πολλαπλές επιβαρύνσεις τόσο των επιχειρήσεων όσο και των νοικοκυριών σε όλο το Δήμο Ερμιονίδας.

Εμείς σύμφωνα με την θεσμικό μας ρόλο θα διατυπώσουμε τους λόγους που δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτήν την απόφαση, αυτήν την επιλογή, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε αυτήν την πολιτική, που τα οικονομικά αδιέξοδα λύνονται μόνο με την άποψη της αύξησης των εσόδων, μόνο με την επιβάρυνση των καταναλωτών.

Σας παρουσιάζουμε απλά και κατανοητά μια άλλη επιλογή, μια άλλη πρόταση που διαχρονικά υποστηρίζουμε για την εξυγίανση των Δημοτικών επιχειρήσεων.

1ο βήμα: δεν ψηφίζουμε καμία νέα τιμολογιακή πολιτική εάν δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο ριζικής οικονομικής εξυγίανσης, ένα σχέδιο βιωσιμότητας με διατύπωση βραχυπρόθεσμων και μακροχρόνιων στόχων που θα συνταχθεί από εξειδικευμένα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικούς επιστήμονες.

2ο βήμα :Το ζητούμενο είναι να μην ζητάμε συνέχεια πολλά από λίγους αλλά λίγα από όλους, όταν η ΔΕΥΑΕΡ έχει απαιτήσεις προς τρίτους, πάνω από 1.000.000 ευρώ, οι οποίοι περισσότεροι από αυτούς είναι μόνιμοι στρατηγικοί κακοπληρωτές η λύση του προβλήματος δεν είναι νέες επιβαρύνσεις όλων των καταναλωτών, όλων των Δημοτών. Όλοι απαιτείται να πληρώνουν αυτό που τους αναλογεί και η Διοίκηση να μην <<χαρίζει>> λογαριασμούς ειδικά την προεκλογική χρονιά.

3ο βήμα: Όταν βρίσκεται σε βάση οικονομικής στενότητας και δυσπραγίας φροντίζεις να περιορίσεις τα έξοδα σου, τις σπατάλες προς τρίτους,

τις πολλές απευθείας αναθέσεις, τα πολλά προεκλογικά γραμμάτια, μπαίνεις υποχρεωτικά σε ένα μνημόνιο περικοπής αλόγιστων δαπανών και δεν αλλάζεις τιμολογιακή πολιτική κάθε τετραετία αυξάνοντας συνεχώς τα τιμολόγια του νερού .

4ο βήμα: Είχαμε επισημάνει τα προηγούμενα χρόνια την αναγκαιότητα η ΔΕΥΑΕΡ να ιδρύσει και να λειτουργήσει μια οργανωμένη, μηχανογραφημένη Αποθήκη Υλικών μέσα από την οποία θα είχαμε σημαντικό οικονομικό όφελος και αυτό θα συνέβαλε στον εξορθολογισμό των δαπανών στην επίτευξη της μέγιστης δυνατής οικονομικής διαφάνειας και την στελέχωση της με το κατάλληλο εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

5ο βήμα: Το μεγάλο στοίχημα για τα επόμενα χρόνια είναι η διαχείριση του υδάτινων πόρων, οι κάτοικοι της Ερμιονίδας ζητούν το αυτονόητο, επάρκεια πόσιμου νερού, αυτήν την προοπτική θα την στηρίξουν με κάθε τρόπο, τώρα όμως αντιδρούν να επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο με αυτήν την ποιότητα του νερού και με τα πολλά υφιστάμενα προβλήματα στην επάρκεια του.

Τα προβλήματα του προϋπολογισμού δεν λύνονται με τις νέες επιβαρύνσεις προς τους Δημότες αλλά με άλλες πολιτικές, με άλλες προτεραιότητες που το Αυτοδιοικητικό κίνημα διαχρονικά υποστηρίζει.

Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός σύμβουλος
Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής ΕΝ.ΔΗ.ΕΡ





ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ