ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Σε στάση αναμονής οι ΤΟΕΒ της Αργολίδας για χρέη και Ανάβαλο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:25:00 μ.μ. | |
Αντλιοστάσιο
Σε στάση αναμονής βρίσκονται οι παραγωγοί της Αργολίδας, έχοντας στραμμένη τη ματιά τους στον Ανάβαλο, αλλά και στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και απειλούν την κανονική ροή της άρδευσης.

Μετά την κατάθεση των προβλημάτων στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, δρομολογήθηκαν εξελίξεις με στόχο την επίλυσή τους. Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Γιάννης Μαντζούνης, κάλεσε τους εκπροσώπους των ΤΟΕΒ και από κοινού αποφάσισαν μία σειρά από ενέργειες με στόχο τον μηδενισμό των προβλημάτων στον Ανάβαλο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Δαλαμανάρας, Κώστα Σκουλή, η απόφαση είναι να προχωρήσουν άμεσα στην επισκευή της δεύτερης αντλίας του Αναβάλου, «που μέχρι τώρα λειτουργεί με μία». Παράλληλα, ήρθαν σε επαφή με την εταιρεία που είχε βάλει τις άλλες δύο αντλίες, με στόχο «διαδικασίες που δεν θα είναι χρονοβόρες». 

Όσον αφορά τα υπόλοιπα ζητήματα, ο κ. Σκουλής επισημαίνει: «Στο άμεσο μέλλον, θα πάμε σε μία μελέτη για να δούμε συνολικά τι συμβαίνει στον Ανάβαλο και τι προβλήματα αντιμετωπίζει το φράγμα». Και συμπληρώνει: «Το φράγμα έχει να καθαριστεί από το 2010 και από εδώ και πέρα δεν υπάρχει άλλη δικαιολογία. Παράλληλα, πρέπει να εξασφαλισθεί ένα κονδύλι για τον καθαρισμό της διώρυγας».

Ένα βασικό θέμα που επίσης συζητήθηκε, σύμφωνα με τον κ. Σκουλή, ήταν η συνεργασία με ένα Πανεπιστήμιο για την εκπόνηση μελέτης «που θα αναλύει τα υπάρχοντα προβλήματα σχετικά με την ποιότητα του νερού, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν σε ενέργειες που θα δίνουν λύσεις στο πρόβλημα».

To xρέος στη ΔΕΗ


Σε ό,τι αφορά το χρέος που υπήρχε από τον ΓΟΕΒ προς τη ΔΕΗ, ο Κώστας Σκουλάς τονίζει ότι «αυτή η ρύθμιση, με τις 120 δόσεις, ήταν ευεργετική, αφού θα μας επιτρέψει να αποπληρώσουμε το χρέος μας και να πάμε σε μία κοστολόγηση που δεν θα μας βάλει “μέσα”. Το θετικό είναι ότι ορίστηκε η κιλοβατώρα στα 9 λεπτά για τα επόμενα δύο χρόνια και αυτό θα μας δώσει μία ανάσα για να μπορούμε να ποτίσουμε».

Ο κ. Σκουλάς επεσήμανε ότι ο προηγούμενος περιφερειάρχης φάνηκε ανακόλουθος στη δέσμευσή του να επιδοτήσει την τιμή του νερού άρδευσης, που αυξήθηκε στα 60 λεπτά, καθώς «στην πορεία δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ. Τα συνολικά χρέη του ΓΟΕΒ Αργοναυπλίας ήταν 5.800.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 3 εκατ. ευρώ ήταν οι οφειλές των ΤΟΕΒ προς τον ΓΟΕΒ. Το υπόλοιπο που μένει είναι λειτουργικό παθητικό».

Για το μέλλον, ο κ. Σκουλής αναφέρει πως «στους ΤΟΕΒ που δεν χρωστάνε, η τιμή θα είναι 9 λεπτά, ενώ σε όσους μπουν στη ρύθμιση θα είναι στα 11 λεπτά».

Γιώργος Αργυρίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ