ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Γεμάτος με εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις ο Απρίλιος για τον Ερυθρό Σταυρό Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:30:00 π.μ. | |
Ε.Ε.Σ.
Εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποίησε το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικοί Ερυθρού Σταυρού Ναυπλίου τον Απρίλιο του 2024 
Την Δευτέρα 1 Απριλίου, ξεκίνησε η εκπαίδευση των νέων εθελοντών του Τομέα Υγείας ΕΕΣ Περιφερειακού Τμήματος Ναυπλίου. Πραγματοποιήθηκε η έναρξη των μαθημάτων απο την εκπαιδεύτρια του Τμήματος, κ. Ι. Β. Παππά. Δρομολογήθηκε το πρόγραμμα για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους εθελοντές και φίλους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επιστήμονες της πόλης του Ναυπλίου.
 
Ολοκληρώθηκε το 5ωρο πιστοποιημένο πρόγραμμα βασικής υποστήριξης ζωής και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή, σε πολίτες του Δήμου Ναυπλίου και εργαζομένους του φρουρίου Μπούρτζι.
Ολιγόωρες βιωματικές εκπαιδεύσεις μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών στις Πρώτες Βοήθειες, κατόπιν αιτήσεων των ενδιαφερομένων και εγκρίσεως του Προέδρου του Ε.Ε.Σ., Dr Αντώνιου Αυγερινού, πραγματοποιήθηκαν:

- στο Γενικό Λύκειο Λυγουριού,

- στο Εσπερινό Λύκειο Ναυπλίου

- στο Γυμνάσιο Δρεπάνου Αργολίδας,

- στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ψηφιακών και Παραστατικών τεχνών και

- στο ιδιωτικό Νηπιαγωγείο «Παιδική αγκαλιά»
Επίσης, έγινε βιωματική εκπαίδευση στην βασική υποστήριξη ζωής BLS στους υπαλλήλους καθαριότητας του Δήμου Ναυπλίου.
Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με την προσέγγιση έκτακτου περιστατικού, να εκπαιδευτούν στην σειρά παροχής ΠΒ, στην πρόληψη και αντιμετώπιση λιποθυμίας, στην αντιμετώπιση απώλειας αισθήσεων και ξένου σώματος στο λάρυγγα - πνιγμονής. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και χρήσης ΑΕΑ.
Το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Ναυπλίου ευχαριστεί την εμπιστοσύνη και την άψογη συνεργασία των φορέων, τονίζοντας την ανάγκη των γνώσεων των Πρώτων Βοηθειών και της χρησιμότητα τους στην καθημερινότητα.
Δράσεις του περιφερειακού τρήματος Ε.Ε.Σ. Ναυπλίου

Την Τετάρτη 17 Απριλίου, η Ολυμπιακή φλόγα έφτασε στο Ναύπλιο μετα τις Μυκήνες για τους Ολυμπιακούς αγώνες «Παρίσι 2024». Περισσότερα απο 2000 άτομα υποδέχθηκαν την φλόγα με ενθουσιασμό. Οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μετά απο πρόσκληση του Δήμου Ναυπλίου και έγκριση του Προέδρου DrΑντώνιου Αυγερινού, παρευρέθησαν στο μοναδικό αυτό γεγονός εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των πολιτών και την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.
Την Παρασκευή 19 Απριλίου, στην πλατεία Φιλελλήνων στο Ναύπλιο, 100αδες μαθητές των πέντε Δημοτικών Σχολείων της πόλης του Ναυπλίου, μετείχαν στο πρόγραμμα “KidsAthletics” που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ. Την Υγειονομική κάλυψη ανέλαβανοι εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Ναυπλίου, οι οποίοι προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στους μαθητές και αντιμετώπισαν επιτυχώς τα περιστατικά που προέκυψαν.
Την Κυριακή 21 Απριλίου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Ναύπλιο,ο δρομικός αγώνας RUNGREECE–NAFPLIO 2024. Πρόκειται για μια γιορτή δρομέων όλων των ηλικιακών ομάδων και διαφόρων αγωνιστικών επιπέδων. Συγκεκριμένα, δρομείς απο την ευρύτερη περιοχή κα όχι μόνο είχαν την ευκαιρία να τρέξουν 5χλμ , 20 χλμ και τον σχολικό αγώνα 800 παιδιών.Οι εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Ναυπλίου, με την εμπειρία, την αφοσίωσηκαι την συνεργασία τους με άλλους φορείς, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους και κάλυψαν υγειονομικά την δράση αυτή.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ