ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Γ. Γαβρήλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άδικη κατάργηση της μνημονιακής περικοπής των συντάξεων για τους ΑΜΕΑ του ιδιωτικού τομέα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:04:00 μ.μ. |
Προοδευτική Συμμαχία
Με ερώτηση που κατέθεσαν 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, ζητείται η άρση της άδικης μνημονιακής μείωσης των συντάξεων των ΑΜΕΑ του ιδιωτικού τομέα, κατά 80%.

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, Σύμφωνα με τον Ν.4093/2012 μειώθηκαν από 1-1-2013, οι συντάξεις του Δημοσίου, καθώς και όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Απ’ τις μειώσεις αυτές εξαιρέθηκαν, μόνον, οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, ενώ αντίθετα δεν συμπεριλήφθηκαν στην εξαίρεση αυτή οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ σημειώνει πως είναι φανερό ότι οι κοινωνικοί λόγοι της εξαίρεσης για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, από τις περικοπές των συντάξεων, ισχύουν ακριβώς και για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα με το ίδιο ποσοστό αναπηρίας. Ως εκ τούτου, ο αποκλεισμός τους από την εξαίρεση του νόμου συνιστά αδικία εις βάρος τους και παραβίαση της αρχής της ισότητας, όπως έχει ήδη κριθεί, με δικαστικές αποφάσεις, για πολλούς από όσους προσέφυγαν δικαστικά.

Τέλος, επειδή πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους βρίσκονται, ήδη, σε δεινή οικονομική κατάσταση και αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα επιβίωσης, η Υπουργός Εργασίας και η Κυβέρνηση οφείλουν να απαντήσουν σε ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να προχωρήσουν ώστε να καταργηθεί, πια, η αδικία και η άνιση μεταχείριση των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ