ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Παρέμβαση των Φίλων του Υγροβιότοπου στην Κτηματική Υπηρεσία Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:11:00 μ.μ. |
Παραλία
Μετά την καταστροφή παρέμβαση στην παραλιακή ζώνη με μηχανήματα και την καταστροφή των φωλιών οι Φίλοι του Υγροβιότοπου Ναυπλίου - Νέας Κίου  κατέθεσαν αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία.

Προς Κτηματική Υπηρεσία Αργολίδας

Ημερομηνία 16-4-2024

Θέμα: Η αδειοδότηση χώρου αποθήκευσης ιστιοσανίδων-κ.λπ στην παραλιακή ζώνη Ναυπλίου Ν- Κίου, στην περιοχή Δαλαμανάρας, στο ύψος της στροφής του «Πανάγου»

Την προηγούμενη εβδομάδα σε πρόγραμμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν. Κίου (ΚΠΕ Ν. Κίου) παρατηρήθηκαν φωλιές πουλιών στην παραλιακή ζώνη δίπλα από το οικίσκο αποθήκευσης ιστιοσανίδων. Οι φωλιές των πουλιών είναι στην άμμο και παρατηρούνται κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Μάλιστα στην περσινή περίοδο έγινε σηματοδότηση της περιοχής για να μην υπάρχει πρόσβαση από αυτοκίνητα και πεζούς ώστε να μην καταστραφούν οι φωλιές.

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 παρατηρήθηκε ότι στην παραλιακή, σε μεγάλο τμήμα μπροστά από την ξύλινη κατασκευή είχε παρέμβει μηχάνημα για να στρώσει την άμμο με αποτέλεσμα την καταστροφή των φωλιών.

Σε αναζήτηση των ανθρώπων που έδωσαν την εντολή για τη χρήση μηχανήματος, ενημερωθήκαμε ότι ήταν οι ενοικιαστές του αιγιαλού και της παραλίας που έχουν νοικιάσει και τοποθετήσει τον οικίσκο στην περιοχή για δραστηριότητες θαλάσσιων σπορ, εμβαδού 50 τ.μ.

Ρωτάμε τα εξής:

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 396/Δ/8-6-1999 η περιοχή που έχει δοθεί άδεια ανήκει στις ΖΟΕ και μάλιστα στην οριζόμενη από το νόμο περιοχή 5 που δεν επιτρέπει καμία τέτοια χρήση στην περιοχή. Πώς η Κτηματική έδωσε την δυνατότητα στο Δήμο Άργους – Μυκηνών να νοικιάσει την περιοχή της παραλίας με τέτοια χρήση;

Ποιος ελέγχει και επιβάλει πρόστιμα σε περιοχές αιγιαλού και παραλίας όταν χρησιμοποιούν βαρέα οχήματα για τον καθαρισμό;

Συνημμένα : ΦΕΚ ΖΟΕ 396/Δ/8-6-1999
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ